zaterdag 8 april

Levend ganzenbord
10:00-12:00, Woerden, drie locaties
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op drie plekken meedoen met levend ganzenbord: in de Bomen- en Bloemenbuurt in de speeltuin aan de Hazelaarstraat, in het Staatsliedenkwartier bij het veld naast het Mr. Joekespad en in Snel & Polanen bij het veld met de kabelbaan naast de Sierra Nevadastraat. Het spel start 10.00 en 11.00 uur. Speel mee en ontdek het verhaal van Pasen. Iedereen is welkom voor koffie en wat lekkers.

Vossenjacht
14:00-16:00, Woerden, centrum
De jaarlijkse vossenjacht van Scouting Woerden. Terwijl er groot onderhoud om de scouting boerderij paatsvindt gedurende het hele weekend, zijn leden, vriendjes en anderen welkom om mee te doen. Er lopen een groot aantal vossen rond die gevangen kunnen worden. Een deelnameformulier à 2,50 euro is te koop tussen de Petruskerk en Plein 7. Hiervoor kunnen deelnemers tijdens de activiteit ook een drankje en hapje halen bij de startpost.

Passieconcert
20:00-22:00, Woerden, Bethlehemkerk, Oudelandseweg 50
Concert van gemengd koor Preludium. De cantate Olivet to Calvery van J.H. Maunder (over de lijdensweg van Jezus Christus van de Olijfberg tot aan Gogoltha) wordt uitgevoerd. Het koor staat onder leiding van Leo R. Mauritz. Organist is Leendert Verduijn. Tenor is Gerco Blom en bas Maarten Koopman. Entree is vrij. Wel is er een collecte voor de onkosten.

'Open Mic'
20:20, Woerden, Podium Bredius, Burg. H.G. van Kempensingel 31
Podium Bredius organiseert in samenwerking met Ido Hoogendoorn een nieuwe hiphop 'Open Mic'. Tijdens deze editie ligt de focus op vrouwelijke artiesten. Vier dames en twee heren betreden deze avond het podium. Entree is vrij. Het evenement laat jonge hiphop artiesten voor het eerst kennis maken met het podium. Wie zich aan wil melden voor een optreden, kan een e-mail sturen naar: openmicbredius@gmail.com.

maandag 10 april

Torah Toppers
16:00, Woerden, Evangelische Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11 Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden. www.devertelmeesters.nl

dinsdag 11 april

Schildercursus
19:30-21:30, Kamerik, Atelier Mijzijde, Mijzijde 155
Beeldend kunstenaar Marianne van Dedem start met een schildercursus van tien lessen. Abstract, figuratief, materialen, kleurenleer, compositie; alles komt voorbij. Deelname kost 200 euro, inclusief materiaal en koffie en thee.
www.mariannevandedem/nieuws

woensdag 12 april

Verkoopmiddag
14:30-16:30, Waarder, 'Huiskamer van Waarder', Pr. Maximalaan
Er zijn geborduurde tafellakens, schorten en geborduurde slabben te koop. Ook sokken in alle maten en kleuren. Alles kan op maat besteld worden.

Woerdense geldbingo bij VEP
19:00-23:00, kantine VEP, Waardsedijk 25
Er zijn vele geldprijzen te winnen. De hoofdprijs is 400 euro contant. Boekjes zijn te koop vanaf 27,50 euro en meedoen aan de (losse) superronde kost 3 euro. Er wordt gespeeld met Kien blok 1-90. De kantine gaat om 19.00 uur open; de bingo start een uur later. De keuken is ook geopend tijdens de bingo.

vrijdag 14 april

Dansvoorstelling Second Life
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. Een gelaagde voorstelling vormgegeven vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven? Kaarten à 18,50 euro (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 15 april

Taxatiedag
12:00-16:00, Woerden, Eetkamer Bredius, Park Oudeland 70
Iedereen kan langskomen om de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Ook kunnen sieraden ter reparatie worden aangeboden. De taxatiedagen zijn een leuk en leerzaam uitje. Er wordt uitleg gegeven over de goudtoets (een eeuwenoude methode om het gehalte van goud te bepalen). Ook wordt toegelicht wat de waarde bepaalt van een sieraad of object. Op de site www.oud-goud-inkoop.nl zijn tips te vinden over hoe iedereen zich kan voorbereiden op het verkopen van waardevolle sieraden. Oud Goud Inkoop organiseert ook gratis en vrijblijvende taxaties aan huis. Bel of app met met Sander (06-11132999) voor een afspraak.