Inwoners Zegveld willen dorp laten groeien

zegveld • Op uitnodiging van D66 kwamen vrijdagavond zo'n 25 mensen naar de Milandhof in Zegveld om met elkaar te praten over het in stand houden van de voorzieningen in het dorp.  

Lauw Uittenbogaard, bedrijfsleider van de Milandhof, vertelde wekelijks zo'n 750 bezoekers (zonder horeca) te ontvangen. Dat aantal is nog altijd lager dan voor de coronapandemie. Toch is het een indrukwekkend aantal voor een dorp dat slechts 2.300 inwoners telt. "Het geeft aan hoe hoe belangrijk het dorpshuis is voor Zegveld." 

Parkeerruimte

Een groot aantal verenigingen maakt gebruik van de Milandhof en dat zorgt voor binding in het dorp. De beperkte parkeerruimte is volgens Uittenbogaard het belangrijkste probleem. "Als dat niet opgelost wordt, is er eigenlijk geen toekomst meer voor de Milandhof." Het bestuur van de Milandhof kijkt alweer vooruit naar 2030. Dan wil het nieuwbouw realiseren met daarin een nog completer aanbod voor jong en oud in Zegveld.
Ook heerst er in Zegveld - zoals wel vaker op het platteland - ontevredenheid over het openbaar vervoer. Er komt weliswaar een buurtbus, maar volgens de bewoners zou het beter zijn als de belbus van Synthus Flex ook naar Zegveld zou rijden. In het verdere gesprek kwamen vele onderwerpen aan de orde, zoals sport, huisartsenzorg, de bibliotheek en ondernemen. De wens om het dorp te laten groeien in inwonertal komt een paar keer terug. "Met 300 huizen erbij in Zegveld kunnen we het voorzieningenniveau beter in stand houden."

"Het is heel waardevol om te luisteren naar de zorgen die leven onder de inwoners", aldus Saskia van Altena, raadslid voor D66 Woerden. "Ik heb veel informatie meegekregen waar we de komende tijd in de fractie iets mee gaan doen."