Woongebouw ontruimd door containerbrand

woerden • Het nieuwe woongebouw De Kopermolen aan de Zaagmolenlaan in Woerden is dinsdag rond middernacht enige tijd ontruimd vanwege een brand in een container vol bouwafval pal naast het gebouw. 

De vlammen sloegen metershoog uit de container en zorgden voor schade aan het pand. Er trok veel rook langs de appartementen waarop de brandweer besloot het woongebouw te ontruimen. Bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen St. Antonius Ziekenhuis. 

Ruiten

Tijdens het blussen van de container hield de brandweer ook de gevel van het appartementencomplex nat om de schade te beperken. Naast roetschade zijn er op zowel de begane grond als de eerste verdieping ruiten gebarsten. Rond 1.00 uur was het vuur gedoofd en konden de bewoners terug naar hun appartement. Waarom de container zo dicht op de woning stond is niet duidelijk.


VEP locatie voor Final League-toernooi

woerden • Het complex van voetbalvereniging VEP in Woerden is één van de locaties voor het Final League-toernooi. 

Aan dit toernooi, dat op zaterdag 10 juni plaatsvindt, doen veel meidenteams (van MO13 tot en met MO20) mee. Het toernooi wordt op verschillende locaties in het hele land gespeeld. De VEP-meiden van MO15-1 en MO20 spelen een ‘thuistoernooi’. Met het Final League-toernooi wordt een nieuw podium toegevoegd aan het vrouwenvoetbal in Nederland. Het is een sterke wens van de meiden om het voetbalseizoen af te sluiten met een gegarandeerd toernooi, op basis van de stand in de competitie. Het kan gezien worden als de landelijke meidenvoetbaldag die jaarlijks terug zal keren.