Trainen in de buitenlucht

harmelen • Onder de titel 'Work out of the Day' biedt Atlas Fitness - in samenwerking met Dorpshuis Harmelen - op zaterdag 8, 15, 22 en 29 april een gratis training aan in Harmelen. Die is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar die wil werken aan zijn of haar conditie. De training start om 09.30 uur en duurt tot 10.15 uur. De training wordt buiten uitgevoerd, dus het is aan te raden om hierop te kleden. Aanmelden kan in Dorpshuis Harmelen.


Vogels spotten op De Kievit

harmelen • De vogels staan op zondagmiddag 16 april centraal op het natuurcentrum De Kievit in Harmelen. Bezoekers leren in korte tijd de meest voorkomende zangvogels in hun eigen omgeving kennen. Op De Kievit zijn doorgaans veel zangvogels, zoals fitis, tjiftjaf, ringmus, zwartkop, pimpelmees, merel, groenling en zwarte kraai. Om 14.00 uur start er een rondgang over het terrein en kunnen deelnemers - met behulp van verrekijker en zoekkaart - proberen deze soorten te spotten. De Kievit bereiken via het voetpad naast de Bisschopshof nummer 2.

q www.dekievitharmelen.nl


7.231 euro voor Amnesty

woerden • De jaarlijkse collecte van Amnesty International heeft in Woerden 7.231 euro opgeleverd. In maart collecteerden 49 vrijwilligers uit Woerden en Kamerik voor de organisatie die opkomt voor slachtoffers van discriminatie, marteling of onderdrukking. Harmelen deed dit jaar niet mee vanwege het ontbreken van een collecte-coördinator. Wie volgend jaar in Harmelen wil collecteren, kan contact opnemen met Rinie Blauw via: 06-15553365.

q www.amnesty.nl


Avond voor boeren

woerden • In de Willemshoeve (Utrechtsestraatweg 32) in Woerden is op dinsdag 18 april een avond voor boeren met als thema: 'LBV(+), of biedt onteigening meer perspectief?'  

Tijdens de avond wordt op praktische wijze inzicht gegeven in de verschillen tussen de stoppersregeling en onteigening. Tevens zal melkveehouder Harold Liebeton zijn ervaring met een uitkoop door de provincie delen.

Gevoelig

Het onteigeningsinstrument ligt gevoelig binnen de landbouw en bij een groot aantal politieke partijen. Zit je als boer met je bedrijf op een plek waar de overheid graag iets anders wil realiseren, maar wil je toch door als ondernemer, dan is onteigening toch vaak de beste optie. Hoewel onteigening als een verboden woord klinkt kan het in een aantal gevallen een verassend positief perspectief bieden. De avond is van 19.30 tot 22.00 uur en wordt georganiseerd door De Koning & Witzier makelaars en AenS advocaten. 

Opgeven kan via: www.agraaf.nl/evenement/686041-thema-avond-onteigening-biedt-perspectief-woerden/