vrijdag 14 april

'Teken je eigen levenslandschap'
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Evelien de Gier start met een nieuwe workshop met als thema: ‘Teken je eigen levenslandschap’. De Gier is gediplomeerd levenscoach, rouw- en stervensbegeleider en creatief therapeut. Deelnemers gaan een eigen (rouw)landkaart maken. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496. Deelname is gratis.

Second Life
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. Een gelaagde voorstelling vormgegeven vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven? Kaarten à 18,50 euro (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 15 april

Parkinson Café Woerden
09:45-12:00, Harmelen, InteraktContour, Hendriklaan 7
Het Parkinson Café Woerden is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(isme), hun partners, familieleden en/of mantelzorgers. Dit alles in een informele en ontspannen sfeer waarbij er koffie en thee met een koekje kan worden genuttigd. Deze keer is het thema: 'Hersenspinsels, cogni-tips en andere brainwaves'. Ergotherapeuten Leoni en Francisca van ParkinsonNet Woerden vertellen over de mentale obstakels en valkuilen die door de ziekte van Parkinson kunnen ontstaan. Opgeven kan via de website. Wie meer informatie wil kan een e-mail sturen naar: info@parkinsoncafé-woerden.nl.
www.parkinsoncafe-woerden.nl

Vogelmarkt
10:00-12:00, Woerden, clubgebouw Avicultura, De Singel 43a
Op deze markt worden vogels zoals kanaries, tropen en parkieten te koop aangeboden. Ook wordt er advies gegeven door leden van de vereniging over het houden en kweken van deze vogels.Iedereen is welkom. Een kopje koffie drinken is gratis.
www.aviculturawoerden.nl

'Leven na dit leven'
10:30-12:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Bijeenkomst over het thema: ‘Leven na dit leven’ voor mensen die een dierbare hebben verloren of in een situatie zitten waardoor ze graag meer willen weten over dit thema. Gastspreker is Manon Arnold. Ze is werkzaam als medium en integratief coach. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden.

Taxatiedag Oud Goud Inkoop
12:00-16:00, Woerden, Eetkamer Bredius, Park Oudeland 70
Iedereen kan langskomen om de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Ook kunnen sieraden ter reparatie worden aangeboden. De taxatiedagen zijn een leuk en leerzaam uitje. Er wordt uitleg gegeven over de goudtoets (een eeuwenoude methode om het gehalte van goud te bepalen). Ook wordt toegelicht wat de waarde bepaalt van een sieraad of object. Op de site www.oud-goud-inkoop.nl zijn tips te vinden over hoe iedereen zich kan voorbereiden op het verkopen van waardevolle sieraden. Oud Goud Inkoop organiseert ook gratis en vrijblijvende taxaties aan huis. Bel of app met met Sander (06-11132999) voor een afspraak.

Liedjesbijbel
15:00-17:00, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Met de Liedjesbijbel maken bekende artiesten samen vrolijke en aanstekelijke liedjes over de mooiste verhalen van God. De liedjes zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot 10 jaar, of zij en hun ouders nu gelovig zijn of niet. Wie het optreden wil bijwonen, kan zich aanmelden via jongwoerden.nl/liedjesbijbel. De toegang is gratis. Op de website is één van de liedjes te beluisteren.

Voorjaarsconcert
20:00, Woerden, Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8
In de Romantiek ontstaat een tweestrijd tussen de meer conservatieve componisten rond Brahms en de meer progressieve componisten rond Wagner. Is de muziek nu echt zo verschillend of zijn er ook overeenkomsten te ontdekken? Dat is te horen tijdens het concert van het Orkest van het Groene Hart. Op het programma onder andere de Symfonie in C van Richard Wagner, de Academische Festival Ouverture en een paar Hongaarse dansen van Johannes Brahms.

Spinvis en Saartje van Camp
20:15, Woerden, Het Klooster, WIlhelminaweg 77
Spinvis en Saartje Van Camp wekken de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?Kaarten à 21,50 euro (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zondag 16 april

Torah Toppers
11:00-12:30, Woerden, Brediuspark
De Vertelmeesters spelen hun voorstelling Torah Toppers in het Arboretum bij het Rijnoordpad op Landgoed Bredius.Oeroude verhalen die te vinden zijn in de Torah, de Bijbel en de Koran, die iedereen een keer gehoord moet hebben. En als je ze al kent, moet je ze een keer horen op de onnavolgbare wijze zoals de Vertelmeesters ze vertellen. Gebracht met passie, humor en vanuit bijzondere perspectieven. www.landgoedbredius.nl

'Mag ik meedoen?'
13:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Stichting Pop-Muziek verzorgt 'Mag ik meedoen?'. Het gaat om een kindervoorstelling, gespeeld door Martin en zijn poppen. Bij Pietje in de straat gebeurt altijd wel iets. Zo is Pietje stiekem verliefd op Willeke, zijn buurmeisje, die net nieuw in de straat is komen wonen. Willeke ziet Pietje niet zo staan omdat hij vrienden is met Kootje. Kootje is 'anders' en dat vindt Willeke helemaal niks. 'Anders is raar' vindt Willeke. Wat moet Pietje nu doen? Iemand 'anders' hoort er namelijk toch ook bij? Of niet?Op speelse wijze en vol muziek, humor en interactie vertellen we een verhaal over inclusiviteit, 'anders' zijn, pesterijen en 'erbij willen horen'. Deze voorstelling is uitermate geschikt voor kinderen in de leeftijd (of belevingswereld) tussen de 3 en 8 jaar en hebben een gemiddelde duur van 45 minuten. Kaartjes à 7,50 euro zijn af te halen bij het Dorpshuis, van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en digitaal te bestellen via www.pop-muziek.nl.

Frisse Neuzen
14:00-15:30, Woerden, Brediuspark
Frisse Neuzen is een voorstelling voor kinderen en grote mensen van de Verhalenvertellers. De voorstelling wordt opgevoerd in de avonturenspeeltuin aan de nieuwe toegang tot het landgoed vanaf de Van Kempensingel.De verhalenvertellers Tom en Brian vertellen, zingen en laten de kinderen ervaren wat de natuur met je doet. Sprookjes en verhalen, ruiken als een hond, zien als een uil, horen, proeven en zingen. Dit alles onder begeleiding van het keyboard en de fluit van Brian. De voorstelling is gratis en aanmelden is niet nodig.
www.landgoedbredius.nl

Tuimel & Bounce
15:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Tuimel & Bounce is een speelse theater- en dansvoorstelling waar de liefde voor de hiphopcultuur vanaf spat. In balans blijven is best moeilijk. En niet alleen als je een peuter bent… De dansers in de hiphopvoorstelling Tuimel & Bounce zijn supersterren als het gaat om vallen. Gelukkig stuiteren ze ook weer terug. De dansers en spelers tuimelen, stuiteren, ontdekken en groeien. Kaarten à 12,50 euro zijn te koop via www.kloosterwoerden.nl.

Torah Toppers
15:00, Kamerik, Boer Bert, 's-Gravensloot 14
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

maandag 17 april

Aglow samenkomst
19:45-22:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132
Spreekster Roné Kirkels spreekt over het thema: 'Vlaggen als kleurrijke aanbidding..'

dinsdag 18 april

Presentatie over Jan Vermaat
14:00, Woerden, Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50
Laatste bijeenkomst van het seizoen van 'De Club van Ooit' Woerden. Theo Aarsen van de Kunstkring Woerden houdt een presentatie over het leven en werk van één van Woerdens bekendste kunstenaars: Jan Vermaat (1932-2022). Hij was een veelzijdig glas in lood-kunstenaar, beeldhouwer en kunstschilder, met een rijk scala aan werken. Samen met onder andere kunstenaar Herman Prins was Vermaat oprichter van de Kunstkring Woerden. Iedereen is welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

Rouw ontmoetingsgroep
19:30-21:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Deze avond is de eerste van drie bijeenkomsten in aanloop naar de rouw gespreksgroep die in het najaar weer van start gaat. Hiermee biedt het inloophuis mensen die met de rouwgespreksgroep mee willen doen ter overbrugging een aantal bijeenkomsten met lotgenoten. De bijeenkomsten staan onder leiding van Baaike Brand en Evelien de Gier, beide rouwbegeleider. Aanmelden kan via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmet kanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden. Aan het bijwonen van deze Informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

woensdag 19 april

Zandweg 17, Wormer (try-out)
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Zandweg 17, Wormer is een try-out van Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke. In het najaar van 2017 verhuizen de twee columnisten van hun bovenwoning in Amsterdam naar een oude schoolmeester woning in Wormer, middenin het dorp. 'Eindelijk ruimte', denkt Marcel. 'Grappig, terug naar huis', denkt Eva. Maar daar komen ze al snel op terug. Een voorstelling over misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen... Entree is 22,50 euro en kaarten zijn te koop op www.kloosterwoerden.nl.