Beleef Landgoed Brediusdag

woerden • Op Landgoed Bredius in Woerden is het zondag 16 april feest. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er voor jong en oud tal van (gratis) activiteiten. 

Het begint 's morgens met de officiële opening (door wethouder Ad de Regt) van het toegangspad bij de Van Kempensingel. Daarnaast wordt de nieuwe avonturenspeeltuin in gebruik genomen en wordt de komst van Parkcafé Bredius (in de gerestaureerde Hofstede Batestein) gevierd. 

Podwalk

Er is van alles te doen. Zo kunnen bezoekers met een podwalk door het landgoed wandelen, is er de 'beleefwandeling' 'Ver-dwaal' vanaf het café en kunnen bezoekers hun evenwichtskunst beproeven met een balanceeract. Verder zijn er buitensportclinics: 'Fit ouder worden' en 'Moms in balance' op het speelveld bij de natuurspeelweide. In de pluk- en moestuin is een 'boeken blind-date'. Verder is het mogelijk om te luisteren naar klankschalen en mee te doen met een yogaclinic in de boomgaard. 

Mijnheer Bredius

Het is goed mogelijk dat je onderweg mijnheer Bredius tegenkomt. Om 11.30 en 14.00 uur kunnen kinderen en hun (groot-)ouders in de nieuwe avonturenspeeltuin meedoen aan de voorstelling van de Verhalenvertellers: Luister, zing en beleef de natuur om je heen. Verhalen voor volwassenen zijn er tussen 11.00 en 12.30 uur in het Arboretum, waar de Woerdense theatermakers ‘de Vertelmeesters' korte verhalen vertellen uit hun serie Torah Toppers. NME-Centrum InBredius en Stadsboerderij Kukele-boe zijn deze dag eveneens open. Voor de kinderen is er bij InBredius een speurtocht en ze hebben er braakballen van ooievaars om uit te pluizen. Bij Kukele-boe mogen kinderen de geiten, ezel, konijnen, varkens en vogels aaien. Ook bij Podium Bredius staan de deuren open. Jan van Piekeren speelt live muziek en het is mogelijk om mee te doen met één van de jamsessies. Het hele programma is te vinden op de website.

q www.landgoedbredius.nl