Opening van Circulaire Ambachtscentrum

woerden • Woerden gaat verder met de proef om van afval weer nieuwe producten te maken. Wethouder Jelmer Vierstra (afval) gaf woensdag op het Stadserf het startschot voor de opening van het nieuwe Circulaire Ambachtscentrum. 

Het centrum is bedoeld om te voorkomen dat bruikbare grondstoffen en materialen worden weggegooid. "We maken nieuwe producten van het afval", legt Arjan Nihot van stichting De Terugwinning uit. "Dit gebeurt in een reparatiewerkplaats, een kringloopwinkel of een onderwijsinstelling." De Terugwinning zet mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij staan bij de slagboom aan de ingang van de Milieustraat. "Als bezoekers willen, kijken zij samen of er iets bruikbaars tussen hun afval zit." Vierstra is trots op het centrum. "Dit is namelijk niet alleen een duurzaam initiatief, maar ook een maatschappelijk initiatief. We gaan met deze proef nog meer afval omzetten in bruikbare materialen. Daarnaast hopen we meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken." De pilot zal een jaar duren. 


Mislukte overval op BP-tankstation

woerden • Een jongeman heeft vrijdagavond rond 21.00 uur geprobeerd het BP-tankstation aan de Europabaan in Woerden te overvallen.

De verdachte liep de shop binnen en bedreigde het personeel met een mes. Hij ging er daarna zonder buit te voet vandoor in de richting van de Pesetadreef. Volgens de politie gaat het om een jonge overvaller van tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg een pet en capuchon. De politie zoekt naar informatie die kan bijdragen tot het oplossen van de zaak. Wie iets heeft gezien of gehoord wordt verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).