• Leerlingen poseren voor molen De Windhond.
• Leerlingen poseren voor molen De Windhond. Foto: aangeleverd

De Windhond populair bij toeristen

woerden • Toeristen weten stellingmolen De Windhond in Woerden steeds beter te vinden. Afgelopen donderdag bezochten leerlingen van het Niftarlake College samen met leerlingen van het Juan Lana College uit Cadiz (Spanje) de molen. 

De Spaanse scholieren waren te gast bij leerlingen van de school uit Maarssen in het kader van een internationaal Europees uitwisselingsprogramma. Het Niftarlake College koos Woerden als cultureel uitstapje vanwege het Kaas Experience Centre, de vele monumenten, waaronder het Kasteel, de Petruskerk en de molen. Na het vijfdaagse verblijf in Woerden en Maarssen vertrekt dezelfde groep leerlingen voor een tegenbezoek aan Cadiz. 

De gidsen van Het Gilde Woerden, die op woensdagmiddag de rondleidingen houden, verwelkomden dit voorjaar bezoekers uit alle windstreken. Toeristen uit de regio, maar ook uit Amerika, Zuid-Afrika, Japan en vele Europese landen weten de weg naar de molen te vinden en zijn laaiend enthousiast over het feit dat ze, met begeleiding van een gids, helemaal tot in de maalzolder mogen klimmen. Ook een bezoek aan de stelling (de omloop) zorgt voor een wow-effect met een mooi uitzicht over de oude binnenstad. Naast de vrije rondleidingen op woensdagmiddag is molenaar Karel Dolman met zijn team ook aanwezig op vrijdag en zaterdag voor een bezichtiging. Maar ook voor de verkoop van de vele meelproducten die op de molen, uit diverse graansoorten, worden gemalen.