Foto's gezocht van jeugdkoninginnen

woerden • Stadsmuseum Woerden is op zoek naar foto's van vrouwen die ooit jeugdkoningin zijn geweest. Het museum wil de foto's tonen in de nieuwe vaste presentatie, om te laten zien dat de Woerdense Vakantieweek bij Woerden hoort.

Het museum zou het liefst foto’s laten zien uit de begintijd van de jeugdvakantieweek, die startte in 1959. Welke jeugdkoning van toen heeft nog foto’s van zichzelf op het bordes van het Stedehuys of bij de kaasbel en wil die beschikbaar stellen voor een reproductie in de tentoonstelling?

Lingeriefabriek Münninghoff

Het museum is tevens op zoek naar foto’s van Lingeriefabriek Münninghoff aan de Oudelandseweg te Woerden. Die bestond van 1917 tot begin jaren ’80, de laatste jaren onder de naam Robby Textiel. En van het werk bij firma Stabin Bennis die van 1955-1976 gevestigd was aan de Johan de Wittlaan te Woerden. Dat bedrijf maakte vooral stalen meubilair, onder andere voor de Nederlandse Spoorwegen.

Jaap van der Vooren sr. maakte mooie foto’s van mensen aan het werk in beide bedrijven Die zijn te zien op de website van Regionaal Historisch Rijnstreek & Lopikerwaard. Vanwege de privacywetgeving kan het museum deze foto's niet zomaar tonen. Daarom doet het museum een oproep aan mensen om toestemming te geven. Wie foto's heeft, kan een e-mail sturen naar: contact@stadsmuseumwoerden.nl. Bellen kan ook, maar vanwege de renovatie is het museum minder goed bereikbaar.