• Scène uit de voorstelling 'En toen was het klaar..'.
• Scène uit de voorstelling 'En toen was het klaar..'. Foto: Eef van den Ende

'En toen was het klaar..' in Het Klooster

woerden • In Het Klooster wordt op donderdag 4 mei twee keer de gratis voorstelling 'En toen was het klaar..' opgevoerd. Voor deze voorstelling verdiepten jongeren uit Woerden zich in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. 

Het is voor de zesde keer dat Het Klooster meedoet aan Theater Na de Dam, een project dat bedoeld is om verhalen uit de oorlog door te geven. In deze editie onderzochten theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker met de groep jongeren wat er gebeurde na de bevrijding. Wat hebben de mensen die de oorlog hebben meegemaakt meegegeven aan hun kinderen? 

Oorlogstrauma's

Er wordt in de voorstelling ingezoomd op verhalen van mensen in Woerden. Hoe is het als kind van een verzetsheld? Worden oorlogstrauma’s doorgegeven? Wat betekent het als de oorlog vooral wordt doodgezwegen? Op theatrale wijze wordt duidelijk hoe verschillende gezinnen met de oorlog zijn omgegaan. De basis hiervoor zijn interviews en gesprekken met mensen die dit hebben gemaakt. Waar mogelijk wordt de link gelegd met de actuele situatie. De voorstelling 'En toen was het klaar..' wordt tweemaal opgevoerd, om 16.00 en 21.00 uur. Tickets zijn gratis en te reserveren via de website van Het Klooster.

q www.kloosterwoerden.nl/theater-na-de-dam-2023