vrijdag 21 april

Workshop 'IK BEN 9'
10:00-12:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Bauke Borsboom verzorgt een workshop met het thema 'IK BEN 9'. Deze workshop voor ouders en opvoeders staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werk Borsboom veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn. Aanmelden voor deze workshop kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

zaterdag 22 april

Expositie Magenta
11:00-16:00, Woerden, Polanerzandweg 11 (achter BP-tankstation; parkeren bij P&R carpool noord)
Schildergroep Magenta houdt een ledenexpositie in de boerderij van één van haar leden, Lia de Jong. Van september tot eind april is er enthousiast getekend en geschilderd door een groep van zestien amateurschilders in het atelier van de Kunstkring in Woerden. Onder leiding van Tineke Hoepman werden er onder meer koeien geschilderd, die de expositieruimte extra fleur zullen geven.

zondag 23 april

Koffieconcert
12:00-14:00, Kamerik, boerderij De Boerinn, Mijzijde 6
Harmonie De Vriendschap geeft haar voorjaars-koffieconcert. Bezoekers kunnen genieten van een zeer gevarieerd programma. Zoals gebruikelijk spelen de muzikanten een mars, lichte muziek en een klassieker werk. Het harmonieorkest staat onder leiding van Jan van Dam. De toegang is gratis en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Muzikale zondagmiddag
14:00-17:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Muzikale zondagmiddag in het inloophuis met TCC, oftewel The Comfort Club. Deze middag is voor iedereen die van muziek houdt en eens een kijkje wil nemen in het inloophuis. TCC speelt wat de naam aanduidt: comfortabele muziek die herkenning kan geven. Zij spelen covers en eigen nummers. De toegang is gratis.

Ontspannen met lachyoga
14:00-15:30, Woerden (definitief adres volgt later)
In deze workshop gaan deelnemers samen lachen en ontspannen. Ervaring met (lach)yoga is niet nodig om mee te doen, iedereen kan dit. Oefeningen zijn eenvoudig en kunnen zowel staand als zittend gedaan worden. Kosten zijn 25 euro per persoon. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via: 06-24607225 of e-mail: lachyogawoerden@gmail.com.

dinsdag 25 april

Kinderbingo
13:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Een ronde meedoen kost 1 euro, inclusief ranja. Opgeven kan via: dorpshuisharmelen@gmail.com.

woensdag 26 april 

Feest bij Gebarencafé
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Gebarencafé Woerden is een plek voor Iedereen, doof, slechthorend of horend, om elkaar te ontmoeten. Dit keer zijn de dove wandelaars, die de 26 etappes van het Pieterpad in 26 dagen (500 km) hebben gelopen te gast. Daarnaast trakteert Arja van Veldhuizen van het Stadsmuseum Woerden iedereen op een trektocht door het verleden. Meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

vrijdag 28 april

Mannenochtend
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Deze keer gaan de mannen na de koffie naar de H. Bonaventurakerk waar ze een rondleiding krijgen door Henk Baars die er jarenlang actief was als hoofdkoster. Hij weet alles van deze historische kerk en vertelt er met plezier over. De mannenochtend van het inloophuis is er speciaal voor mannen die met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare te maken hebben. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 0348-447643/06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

zaterdag 29 april

Herdenkingsconcert
15:30, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
In samenwerking met de Raad van Kerken en het 4/5 mei comité Woerden presenteert het Christelijk Oratoriumkoor Woerden een herdenkingsconcert dat in het teken zal staan van verbinding met slachtoffers en overlevenden in Oekraïne, dodenherdenking en vechten voor de vrijheid. Uitgevoerd wordt het Requiem in c mineur van Luigi Cherubini. In diverse stijl- en taaluitvoeringen worden enkele composities van het 'Onze Vader' gezongen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arthur Koopman en organist Jeroen Koopman. Gratis entree met na afloop een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Meer informatie over het concert is te vinden op www.cowoerden.nl.