SC Woerden pakt broodnodige winst

woerden • SC Woerden heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Mike Doornkamp won zaterdag met 0-2 van JSV Nieuwegen.

Eindelijk was daar weer eens een overwinning voor SC Woerden. En dat is knap want JSV Nieuwegein doet het de laatste tijd behoorlijk goed. Toch sprak Doornkamp na afloop van een makkelijke overwinning. 

Creativiteit

De trainer zag zaterdagmiddag dat zijn ploeg moeizaam begon aan het duel. Het was Aimé van den Bovenkamp die de ban brak, waarna in de tweede helft Roman Getrouw de score verdubbelde. "We hadden de nodige creativiteit en door veel positiewisselingen wisten we uiteindelijk ook tot goede kansen te komen. Zij speelden in het begin met hoge druk, waar wij wat moeite mee hadden. Dat we vlak voor rust de openingstreffer binnen koppen is dan heel lekker."
Door de overwinning kan SC Woerden meestrijden om de plaatsen voor directe handhaving, maar realiteit is ook dat het elftal vooralsnog op een voorlaatste plaats staat. Een plekje hoger staat Brederodes, en daar rommelt het. Bij de Viaanse ploeg hebben ze dit jaar al twee keer een trainerswissel meegemaakt.

Niet verliezen

SC Woerden neemt het zaterdag thuis op tegen Brederodes. "Die mogen we niet verliezen", zegt Doornkamp. "Als je die gelijk speelt, dan blijf je nog altijd meelopen en dus hoeven we er ook niet heel veel druk op te leggen. Zeven punten uit de komende drie wedstrijden zou geweldig zijn. Dan doen we mee om plek acht of negen en dan kunnen wij ons nog direct handhaven."

Nik Mandemakers