SCH '44 ruikt het kampioenschap

harmelen • Het kampioenschap kan SCH ’44 bijna niet meer ontgaan. De ploeg van Nils Peters won zaterdag met 0-5 bij GSV terwijl de concurrentie onderuit ging.  

Belangrijkste concurrent Zwammerdam verloor verrassend van Cabauw waardoor de ploeg uit Harmelen nu een voorsprong van acht punten verdedigt. Dit met nog vijf duels te gaan. "Het is nog niet zover, maar het kampioenschap komt nu natuurlijk wel heel dichtbij", zegt Peters. "Als we drie keer winnen, dan zijn we er."
De trainer van SCH '44 blijft echter voorzichtig. Hij belde zelfs met de club om nog even te wachten met het aankondigen van een kampioenswedstrijd. Het trauma van de coronajaren is nog altijd voelbaar bij SCH '44. De ploeg stond er uitstekend voor toen de competitie werd afgebroken. SV Zeist had net wat meer punten bij elkaar gesprokkeld en promoveerde. "We moeten vooral zelf blijven winnen. En daar heb ik, gezien onze goede vorm, ook alle vertrouwen in."

Niets weggegeven

Bij GSV liet SCH '44 uit Harmelen dat ook zien. Via Joey van Bemmel, twee keer Hugo Peters, Jasper de Bree en Stanley Mailoa behaalde de ploeg een keurige 5-0 overwinning op de Goudse hekkensluiter. Peters: "We hebben niets weggegeven en in de tweede helft hebben we ook nog verschillende keren paal en lat geraakt. Aan de jongens vroeg ik ook nog wat er beter moet, nou dat was dan wel het kansen afmaken. Nee, dit hebben we zaterdag prima gedaan."

Nik Mandemakers