Fietsstraten

'Ik heb uw bericht gelezen over veilige fietsstraten (Het Kontakt, editie 13 april). Ik zal u vertellen dat ik op de Zandwijksingel dikwijls in wordt gehaald door automobilisten. Op de Jozef Israelsstraat is het precies hetzelfde. Dan ook nog auto's die uit de Leidsestraatweg richting centrum rijden, moeten op de kruising met de Zandwijksingel stoppen, er staat tenslotte een stopbord. Ik ben er al een paar keer bijna van mijn fiets gereden. Sommige automobilisten kijken daar niet eens, maar rijden als gekken door. Dus mijn conclusie, er is wat betreft veiligheid voor fietsers nog heel veel werk te verrichten.' 

Bert Mes - Woerden


Bankpasfraudeur slaat toe in Woerden

woerden • Via een sluwe truc wist een oplichter vorig jaar in Woerden in een week tijd van drie ouderen hun bankpas en pincode te ontfutselen. Hij zou bij elkaar zo’n 6.500 euro buit hebben gemaakt. 

De man slaat op zaterdag 16 juli 2022 voor het eerst toe. Die dag wordt een 85-jarige bewoonster van een woning op het Defensie-Eiland gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker. Ze krijgt te horen dat een oplichter probeert haar bankrekening te plunderen. Daarom moet ze haar pincode doorgeven. Niet veel later komt iemand haar bankpasje ophalen. Er wordt vervolgens 2.900 euro van de rekening gehaald. Op zaterdag 23 juli 2022 worden twee ouderen het slachtoffer van de bankpasfraudeur. Een 78-jarige dame, woonachtig in Park Oudeland, raakt 2.500 euro kwijt en een bejaarde bewoonster van een woning aan de Adriaan van Ostadestraat wordt voor 460 euro opgelicht. In alle drie de gevallen staat dezelfde verdachte op beeld die pint met de gestolen passen. De foto is onder meer te vinden op www.woerdensecourant.nl. Wie de dader herkent of meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie.