• Busscher met de hoofdprijs in zijn handen.
• Busscher met de hoofdprijs in zijn handen. Foto: Privéfoto

Eerste grote dartstitel voor Michael Busscher

woerden • Vorige week wist Michael Busscher zijn eerste prestigieuze toernooi uit zijn dartsloopbaan te winnen. De Woerdenaar was de sterkste in het Duitse Kalkar waar hij de Bull’s German Open 2023 op zijn naam wist te schrijven.

Begin 2023 hakte Busscher de knoop door. Hij pakte zijn pijlen weer op. In de weken daarvoor kreeg hij steeds meer de smaak te pakken. Hij had weer plezier in het trainen en ging kleine toernooitjes in Woerden en Harmelen af. Later volgden grotere toernooien in de Utrechtse Galgenwaard en uiteraard het Dutch Open, maar tot een toernooizege kwam hij niet. 

Wonderweekend

Tot twee weken geleden toen hij een wonderweekend in pretpark Wunderland beleefde. De Woerdenaar versloeg in de finale Dennie Olde Kalter met 7-3. Eerder had hij Pim van Bijnen, Terry Lenting en Rudie Witteveen uit het toernooi gegooid. Op zaterdag stond hij bijna geen leg af, maar ook op zondag noteerde hij grote uitslagen.

"Het hele weekend ging voor mij goed", blikt Busscher terug. "Soms heb je nog wel eens wat mazzel nodig, maar daar was geen sprake van. Ik speelde gewoon een heel erg lekker toernooi."

Komende zomer zal hij nog meer toernooien afgaan om punten te verzamelen voor de wereldranglijst. Zo heeft hij zich al ingeschreven voor de Open Brugge en Open Antwerpen. "Verder zou ik het programma er nog eens bij moeten pakken. Dan is dit prijzengeld wel heel erg lekker, want zo kan ik de inschrijfgelden en hotels te betalen. Dit is een fijne steun in de rug", aldus de Woerdense darter.

Nik Mandemakers