Partyschip Sweet Caroline met Carolien en Andrew de Ruiter.
Partyschip Sweet Caroline met Carolien en Andrew de Ruiter. Foto: Paul van den Dungen Fotografie

Tochtje met de Sweet Caroline door de stille Woerdense wateren

Nieuws

WOERDEN • Partyschip Sweet Caroline is sinds 2019 een bekende verschijning in en rond de rustige Woerdense wateren. Vanaf de Haven/Westdam worden het hele jaar door, voor iedere gelegenheid, vaartochten gemaakt. Eigenaren zijn Andrew en Carolien de Ruiter uit Schoonhoven. Voordat zij aan dit avontuur begonnen stonden zij lange tijd op de weekmarkten in Nederland en België, tot Andrew zijn oude beroep van huisschilder weer ging uitoefenen.

Andrew en Carolien hadden al langer de wens om een boot te bezitten en daar dan met publiek mee te gaan varen. Andrew wilde dan vier dagen gaan werken en drie dagen varen. Tijdens hun zoektocht kwamen zij bij Jeroen Hotze in Oudewater terecht waar zij een boot zagen liggen die aan hun wensen voldeed. Een paar dagen later werden zij door Jeroen gebeld dat hij de boot had verkocht.

Rondvaartboot

Dat was even een domper, maar gelukkig werden zij later opnieuw gebeld dat de koper van de boot niet meer was komen opdagen en de boot dus weer beschikbaar was. Er werden plannen gemaakt om er een rondvaartboot van te maken en er kwam overleg met het plaatselijk Toeristisch Informatiepunt. De plannen namen steeds verdere vormen aan tot er een telefoontje kwam van Kitty Kusters van Woerden Marketing. Tijdens de koffie werd duidelijk dat Woerden op zoek was naar een rondvaartboot, waar zowel gasten als toeristen mee konden varen. Het is dan mei 2019 als de Sweet Caroline definitief in de vaart gaat.

Rondje Woerden

De boot is gebouwd in 1964 en beschikt over een dak van een Crossley/De Schelde Verheulbus. De boot vaart 12 maanden per jaar. Ook bij regen wordt er uitgevaren, alleen bij storm gaat de vaart niet door. De Sweet Caroline beschikt over 36 zitplaatsen, waarvan 26 overdekt. Het heeft een klein buitendek, verwarming, toilet, koffie, thee, limonade, bier, wijn en diverse catering mogelijkheden. Andrew is de schipper en Carolien de gastvrouw. Daarnaast beschikken zij ook over een open boot voor maximaal 12 personen. Hiermee wordt het “Rondje Woerden op het water” uitgevoerd.

Behaaglijke temperatuur

Een vaart over de singels van Woerden van ongeveer een uur. Carolien de Ruiter vertelt dat er vorige week een proefvaart is gemaakt met een aantal bewoners van zorgcentrum de Vossenschans. Partyservice Smolders verzorgde die middag de lunch aan boord. Het was frisjes, maar binnen was er een behaaglijke temperatuur en de gasten genoten met volle teugen. Eigenlijk is de partyboot geschikt voor tal van evenementen zoals verjaardag, bruiloft, kinderfeestje, jubileum, familiefeest of bedrijfsuitje. Vaartochten van gemiddeld 2 à 3 uur. Reserveer bijtijds zodat in overleg de mogelijkheden besproken kunnen worden.”

Historische verhalen

Het ‘Rondje Woerden’ kan ook gemaakt worden onder begeleiding van een Gilde gids. Deze vertelt tijdens de rondvaart de mooiste historische verhalen over Woerden waar de boot op dat moment langs vaart. Een vaartocht met de Storyboot kan geboekt worden via de VVV Woerden, telefonisch bereikbaar via 0348-745492 of per e-mail: info@vvvwoerden.nl..

Informatie

Informatie, reserveringen of vragen over een vaartocht met de Sweet Caroline zijn te krijgen via telefoon 06-410 410 16 of per email: info@partyschipsweetcaraoline.nl. Nog meer informatie is te vinden op de website www.partyschipsweetcaroline.nl. Overigens hoeven de gasten aan boord niet vreemd op te kijken als het door Neil Diamond in 1969 uitgebrachte nummer Sweet Caroline uit de luidsprekers klinkt.

www.partyschipsweetcaroline.nl

Paul van den Dungen