• SCH '44 is eindelijk kampioen.
• SCH '44 is eindelijk kampioen. Foto: aangeleverd

Drie keer is scheepsrecht

harmelen • SCH '44 kon het afgelopen weekend de champagne ontkurken. De vierdeklasser werd kampioen en mag het komende seizoen het geluk gaan beproeven in de derde klasse. Na drie niet geslaagde promotiepogingen, hunkerde de gehele club naar dit succes.

Nils Peters maakte het afgebroken coronaseizoen nog als speler van SCH '44 mee. De ploeg had net de overstap vanuit het zondagvoetbal gemaakt en koerste onbedreigd af op het kampioenschap. Vervolgens werd de competitie afgebroken en maakte de KNVB een berekening waarop een aantal ploegen alsnog konden promoveren. De Harmelenaren hadden uiteindelijk een wedstrijd te veel gelijk gespeeld om te promoveren en de Utrechtse ploegen EDO en Zeist promoveerden wel. Het zorgde bij de Harmelaneren voor een flinke teleurstellingen, helemaal toen het seizoen daarna de competitie al na vijf wedstrijden werd onderbroken. Vorig jaar toonde SC Woerden te sterk en dus moest de Harmelense vierdeklasser maar liefst vier jaar wachten op promotie.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag was er al contact met de keeperstrainer van Zwammerdam. Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen ze te horen dat het in Gouda was afgelopen en SHC '44 met een 4-1 voorsprong het kampioenschap had binnen gesleept. ,,In het veld wisten de jongens het niet, maar na afloop snel genoeg. We werkten er al een aantal weken naartoe. Na de winterstop moesten we aan de bak en toen we na het verlies tegen Perkouw de rug hebben gerecht tegen Rohda '76 was dat het startsein van een hele mooie reeks”, vertelde trainer Nils Peters.

Peters is bezig aan zijn derde periode bij SCH ’44. Daarvan was hij tweemaal als speler actief en nu dus als trainer. Binnen het zondagvoetbal promoveerde Peters tweemaal en kwam zo uit in de tweede klasse. ,,Daar hebben we ook een aantal keer meegedaan om promotie. Je weet dus wat het met zich meebrengt. Dit jaar moesten we gewoon hard werken, want we wisten ook hoe het mis kon gaan. De serie na de winterstop waarin we elf wedstrijden wonnen en een wedstrijd gelijk speelden en verloren, was waanzinnig.”

Overzicht wedstrijden

De afgelopen weken heeft SC Woerden belangrijke stappen in de strijd tegen degradatie. Na een 1-2 overwinning op DVSU is de ploeg gestegen naar een veilige plek. Tegen de Utrechters waren Sven van Lunteren en Roman Getrouw goed voor de doelpunten. De openingstreffer viel voor rust. Sven van Lunteren wist na een mooie combinatie binnen te schieten. In de tweede helft verzorgde Roman Getrouw de tweede treffer van de middag door te doen wat hij al een aantal weken op rij doet. Snel na de rust scoren. ,,We kwamen nog een paar keer goed weg. Het kon echt alle kanten op. Zij scoorden nog een terechte goal en dat hadden er nog meer kunnen zijn.”

,,Een paar weken geleden heb ik gezegd dat we tien punten nodig hebben uit de laatste tien wedstrijden. We gaan nu voor directe handhaving. Ik kijk al weken met verbazing hoe rustig deze groep blijft. We spelen al weken achter elkaar dit soort wedstrijden. Het wordt door de groep geweldig opgepakt. Voor de wedstrijd was de sfeer echt top, iedereen straalde uit dat ze er zin in hadden. Mochten we tegen Vriendenschaar weer drie punten pakken, dan doen we het heel erg goed”, vertelde een trotse trainer die met zijn ploeg nog twee wedstrijden te gaan heeft. In de laatste speelronde moet het elftal wegens een oneven aantal ploegen toekijken wat de concurrentie doet.
SCH ’44 won eigen huis het kampioensduel met Be Fair ogenschijnlijk gemakkelijk met 4-1. In de eerste helft werd de ploeg nog wel opgeschrikt door een Waddinxveense treffer. ,,Uit de counter maakten zij de 0-1. Daarvoor hadden we al wel voor moeten staan. Via individuele klasse komen we op een 2-1 voorsprong”, vertelde trainer Nils Peters. Nathan Spaan schoot de Harmelense ploeg op gelijke hoogte, waarna Hugo Peters de voorsprong op het bord bracht. In de tweede helft scoorde ook invaller Jasper de Bree nog tweemaal. ,,In de tweede helft gingen wij nog een stapje harder lopen. Be Fair deed het nog aardig moet ik zeggen, want ze wilden vooruit druk geven. Dat doen niet veel ploegen tegen ons.”

In de vierde klasse stond ook nog de derby tussen VEP en Siveo ’60 op het programma. Uiteindelijk wist Siveo ’60 dat duel te winnen, waardoor de ploeg vier punten voorsprong blijft behouden op Cabauw. Een belangrijke voorsprong, omdat Cabauw momenteel op een nacompetitieplaats staat. ,,Dit was zeker een hele belangrijke overwinning. Het mocht ook geen verrassing zijn dat Cabauw drie punten wist te pakken tegen SPV ’81. Wij hebben daarentegen de afgelopen tijd ook geen serie neergezet waar je heel blij van wordt”, vertelde trainer Jos Verweij.
,,Het lag zaterdag qua kansen niet heel ver uit elkaar. Ook het slotoffensief van VEP doorstonden we prima. Het was wel een typische vierde klasse wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal. Ik denk alleen wel dat we terecht gewonnen hebben”, aldus Verweij die na dik een uur voetballen Jasper de Kruijf de bal achter Christiaan Versteegt zag werken.

'In het veld wisten de jongens het niet, maar na afloop snel genoeg'

Voor VEP waren de druiven zuur, omdat enkele minuten na de openingstreffer een strafschop werd gemist door Delano Mack-Nak. ,,Het lukte ons niet en dan ga je er af. Het is ook niet dat het verschil tussen VEP en Siveo '60 zo enorm groot is. Nu zaten we een keer aan de verkeerde kant. Wij zetten nu in de strijd om de vierde plaats een pas op de plaats. Als we willen bewijzen dat wij de nummer vier moeten worden, zullen we nog negen punten moeten halen”, aldus de trainer die de volgende speelronde met VEP aantreedt tegen het VV Linschoten van Pieter Ooms die volgend jaar voor de groep bij de Woerdenaren zal staan. Bij VV Kamerik zit er nog weinig schot in. De ploeg speelde voor de tweede week op rij met 0-0 gelijk (bij Football Factory) en moet de negatieve reeks keren in de vijfde klasse.