• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: De Meiden van Woerden

Nieuws

Ik wil graag in deze column extra aandacht geven aan de Meiden van Woerden. Waarom? Nou, omdat zij Woerden lichtpuntjes blijven geven. Deze fantastische meiden blijven maar door gaan. En wat zij doen is zo belangrijk. Want zij zetten zich in op hun eigen geweldige creatieve wijze voor maatschappelijke organisaties en doelen in de gemeente Woerden. Alle maatschappelijke organisaties in de gemeente Woerden (Woerden, Harmelen, Zegveld, Kamerik) kunnen hun hulp inroepen.

Zaterdagmiddag 1 juli 2023 is de Kidsdag 4.0 ‘Gewoon ff IK festival’. Wat houdt dat in? Ik leg het in hun eigen woorden uit. Kidsdag 4.0 is een festival voor alle kids (6 t/m 12 jaar) uit de gemeente Woerden, die een vervelende tijd achter de rug hebben of hier nog middenin zitten. Een middag vol vrolijkheid en vermaak voor die kinderen waarvoor het dagelijks leven niet altijd even makkelijk is. Denk hierbij aan kinderen die te maken hebben (gehad) met een scheiding, ziekte (eigen of van een gezinslid), armoede of sociaal isolement. Maar bijvoorbeeld ook aan kinderen die gevlucht zijn naar Nederland en die nu in Woerden een nieuw bestaan proberen op te bouwen. 

Wij willen je vragen in je eigen omgeving te kijken of je kinderen kent die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden. Bovenstaande voorbeelden zijn hierbij slechts een leidraad, ieder kind heeft zijn/haar eigen verhaal. Denk ook aan die groep kinderen waar je in eerste instantie niet aan denkt. Al deze kinderen zijn van harte welkom bij het ‘Gewoon ff IK festival’ van de Meiden van Woerden! De festivallocatie is in Woerden en alle activiteiten worden begeleid door de Meiden van Woerden. Deelname (inclusief eten en drinken) is kosteloos. Ken je een kind dat een vrolijke dag verdient? Aarzel vooral niet en geef ze op vóór 1 juni 2023. Als je twijfelt of meer informatie wilt, kun je natuurlijk altijd eerst overleggen. Stuur in dit geval een mail naar: meidenvanwoerden@gmail.com. Zij nemen dan z.s.m. contact met je op. Uiteraard gaan zij zeer vertrouwelijk om met de aan hun verstrekte gegevens.

Ik hoop dat door deze extra aandacht er nu mensen even meedenken en kijken in hun omgeving, zodat de juiste kids een geweldige dag gaan krijgen. En die gaan ze zeker krijgen! Eigenlijk verdienen alle meiden van Woerden een lintje. Zij zijn met vele anderen een grote aanwinst voor deze stad.