vrijdag 12 mei

'Toveren met taal'
10:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Ontspanningsworkshop die wordt verzorgd door Rianne Rijntjes. Deelnemers kunnen zich laten meevoeren op de verhalen, boeken en gedichten die worden voorgelezen. Aanmelden voor deze workshop is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496.

zaterdag 13 mei

ScowOpen
12:00-17:00, Woerden, scoutingboerderij, Kromwijkerdijk 116
Scouting Woerden houdt de ScowOpen, de jaarlijkse open dag. Voor kinderen zijn er tal van spellen en activiteiten. Wie even bij wil komen kan gaan knutselen, schminken of leren koken boven een kampvuur. Alle activiteiten worden ondersteund door de vrijwilligers van Scouting Woerden, die ervaring hebben met verschillende leeftijdsgroepen. Ondertussen kunnen de ouders op het foodplein smullen van allerlei versgebakken lekkernijen of in de zon een drankje drinken bij de bar. Entree voor kinderen is 5 euro en volwassenen betalen 2,50 euro, inclusief consumptiemunt. Vanwege de verwachte drukte en het gebrek aan parkeerplaatsen verzoekt de organisatie iedereen om op de fiets te komen.

Beklimming Petrustoren
14:00 en 15:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein
Elke tweede en vierde zaterdag van de maand kan onder leiding van een gids van Het Gilde Woerden de toren van de Petruskerk worden beklommen. Er zijn telkens twee rondleidingen die om 14.00 en 15.00 uur starten. Volwassenen betalen een kleine vergoeding. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis mee naar boven.

Polsstokverspringen
15:00, Linschoten, Sportpark Rapijnen, Oostwijk 20a
De openingswedstrijd van het polsstokverspring/fierljep seizoen wordt gehouden in Linschoten. De topklasse springers gaan op jacht naar nieuwe records met afstanden tot wel 22 meter ver. Deze sport staat altijd garant voor spektakel. Het uitklimmen van de polsstok zit dichtbij een mislukte sprong in de sloot.

'Primavera en Espagñol'
16:00, Woerden, Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8
Het Woerdens Kamerkoor verlegt zijn grenzen. Na het succesvolle jubileumconcert met onder andere het Requiem van Mozart boort het koor met het programma 'Primavera en Espagnol' nieuwe muzikale bronnen aan. Het koor brengt een selectie van Spaanstalige liederen door de eeuwen heen. Gezongen worden werken van onder andere Juan del Encina (1469-1530), Manuel Oltra (1922-2015) en Javier Busto (1949-), maar ook bewerkingen van traditionele volksliederen zoals Al pano fino en El Vito. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn te bestellen via de koorleden of het contactformulier op www.woerdenskamerkoor.nl. Aan de kerk is de toegang 12 euro.

zondag 14 mei

Lezing over bijen en de Bijbel
18:45, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20a
Bijen zijn in het nieuws, vooral als het gaat om de 'bijensterfte'. Imker en Bijbelleraar Piet van der Lugt houdt een lezing over bijen en de Bijbel, met als titel: Bij-voorbeeld. Bijen en honing komen meermaals voor in de Bijbel. Van der Lugt zal daar over vertellen. Toegang is vrij. Wel wordt er een collecte gehouden.

maandag 15 mei

Aglow samenkomst
19:45-22:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Spreker Co Kempeneers gaat in op het thema: 'Wandel jij al in de overwinning van Jezus?'.

dinsdag 16 mei

Yoga Nidra
10:30, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Nathalie van Roon verzorgt een kennismaking met Yoga Nidra. Met haar zorgachtergrond wil ze yoga toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht leeftijd of eventuele geestelijke of lichamelijke beperkingen en/of ongemakken. Ze kijkt naar de mogelijkheden en naar wat iemand nog wel kan.

Rouwbijeenkomst
19:30, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Bijeenkomst van de rouw ontmoetingsgroep rondom verlies van een dierbare door de dood. Deze avond is de tweede van drie bijeenkomsten in aanloop naar de rouw gespreksgroep die in het najaar weer van start gaat. Hiermee biedt het huis mensen die met de rouwgespreksgroep mee willen doen ter overbrugging een aantal bijeenkomsten met lotgenoten. De bijeenkomsten staan onder leiding van Baaike Brand en Evelien de Gier, beide rouwbegeleider. Om de bijeenkomst bij te wonen is het nodig zich aan te melden. Dit kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@samensterkhuiswoerden.nl of in het Samen sterk huis tijdens openingstijden.

woensdag 17 mei

Bingomiddag
14:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Maandelijkse bingo. Er worden drie rondes gespeeld en een kaartje kost 1 euro per ronde. Er zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven kan telefonisch via: 0348-506823 of e-mail: dorpshuisharmelen@gmail.com.