Afbeelding
Foto: Alex de Kuijper

Burgemeester bezoekt eeuwling


FOTO

woerden • Mevrouw Egmond-Dekker kreeg op Bevrijdingsdag bezoek van Victor Molkenboer. De burgemeester kwam haar feliciteren met haar honderdste verjaardag.

Annie Egmond-Dekker werd op 5 mei 1923 geboren in Anna Palowna en was enig kind. Ze deed de Mulo in Den Helder, waar tussen haar schriftelijk en mondeling examen bombardementen plaatsvonden. Na de Mulo deed ze een opleiding naaien en nuttige handwerken en vervolgens werkte ze in een modeatelier en als handwerkjuf.

Lagere school

In 1954 trouwde ze met Gerrit Otten, met wie ze in 1957 dochter Carolien kreeg. Het huwelijk strandde in 1962. Jaren later kwam ze in contact met een klasgenoot van de lagere school: Coen Egmond. In 1985 trouwden ze en de twee hadden mooie jaren samen, met dagtochtjes en vakanties. Toen zijn gezondheid in 2010 achteruit ging, wilde Annie graag dichter bij haar dochter in de buurt wonen. Daardoor verhuisde ze op haar 88ste van haar geboortehuis in Anna Palowna naar een appartement in Woerden. In 2013 overleed Coen.

Oude Rijn

Hoewel mevrouw Egmond-Dekker sindsdien alleen woont en Woerden minder goed kent, is ze heel blij met haar plekje met uitzicht op de Oude Rijn. Ondanks haar doofheid en de afhankelijkheid van rollator en rolstoel, geniet ze nog steeds van het leven. Zo gaat ze wekelijks met haar dochter en schoonzoon op pad voor een lunch of bezoekje aan een tuincentrum of handwerktentoonstelling. Het geheim van haar hoge leeftijd, zit volgens mevrouw Egmond-Dekker in haar genen. Haar vader werd 79 en haar moeder bijna 91. "Blijkbaar kom ik uit een sterk geslacht." (foto Alex de Kuijper)


Hennepkwekerij aangetroffen

woerden • In een woning aan de Prinsenlaan in Woerden is op zondag 30 april een hennepkwekerij aangetroffen. De 200 aangetroffen hennepplanten zijn vernietigd. 

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van overlastgevend geluid uit een woning. Agenten namen een kijkje en hoorde van een buurtbewoner dat de ramen en deuren kort daarvoor waren afgeplakt. Daarop besloten de agenten de woning binnen te gaan en troffen zij de kwekerij aan die op illegaal afgetapte elektriciteit draaide. Er zijn voor zover bekend (nog) geen aanhoudingen verricht.