• Spandoek bij beoogde weiland voor flexwoningen.
• Spandoek bij beoogde weiland voor flexwoningen. Foto: aangeleverd

Onderzoek haalbaarheid flexwoningen

woerden • Er komt mogelijk een haalbaarheidsonderzoek naar het plaatsen van flexibele, tijdelijke woningen in Woerden. Die moeten ervoor zorgen dat er op korte termijn woonruimte bij komt in de gemeente.

Een flexwoning is een tijdelijke woning die er 10 à 15 jaar staat. Het plan is afkomstig van de VVD die het grasveld langs het Weidepad, de Bleek op Middelland en de strook tussen het station en het Minkema College als mogelijke locaties ziet. Bij al deze locaties zijn de gronden van de gemeente Woerden en sluiten ze aan op bestaande bebouwing.

Spoedzoekers

Flexwonen zou volgens VVD-raadslid Florian Bos een oplossing kunnen bieden aan zogenaamde spoedzoekers, mensen die snel huisvesting nodig hebben. Te denken valt aan iemand die net is gescheiden, statushouders of starters. ‘Deze diverse groep beschikt soms niet over voldoende geld om in de vrije sector te huren en verdient soms te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.’

De VVD noemde in eerste instantie alleen het stuk gras langs het Weidepad naast wijkpark Molenvliet als mogelijk geschikte locatie voor de bouw van 200 flexwoningen. Iets waar buurtbewoners furieus op reageerden. Dit omdat zij amper tot niet zijn geïnformeerd over het voorstel. Ze hebben aangegeven om collectief in opstand te komen als het plan voor plaatsing van flexwoningen daadwerkelijk doorgaat.

Petitie

De bewoners zijn via de eigen website (www.groenweidepad.nl) een petitie gestart tegen de flexwoningen. Die is inmiddels door 400 mensen buurtbewoners ondertekend. Ook hangen er een tweetal spandoeken in en bij het beoogde weiland voor de flexwoningen.