VEP gaat voor ticket nacompetitie

woerden • VEP speelt zaterdag een zeer belangrijk duel tegen VV Linschoten. In de strijd om een nacompetitieticket hebben de Woerdenaren een overwinning nodig om de Linschotense ploeg voorbij te glippen op de ranglijst.

Vlak voor de winterstop speelden beide ploegen ook tegen elkaar. Trainer van de Linschotense ploeg Pieter Ooms was toen al rond met de Woerdenaren, maar dat nieuws werd over de wedstrijd heen getild om ruis te voorkomen. Uiteindelijk wist Ooms zijn toekomstige werkgever in blessuretijd pijn te doen. 

Noodzakelijk

Voor VEP is een overwinning noodzakelijk. "Wel als je ambities hebt om te promoveren", aldus VEP-middenvelder Joost Brugman. "Als je zo lang in de vierde klasse speelt en je hebt eens de kans om nacompetitie te spelen, moet je die grijpen. Helemaal wanneer je ook niet het beste team hebt, want SCH '44 en Zwammerdam zijn gewoon een stapje verder."
Door het jaar heen liet VEP tegen mindere tegenstanders de nodige punten liggen. Zo pakte VEP tegen laagvlieger Cabauw slechts één punt en tegen het naburige Siveo '60 werden net zo veel punten gepakt. Brugman: "In die wedstrijden hebben we het laten liggen. Maar goed, als we geen nacompetitie halen is ons seizoen ook niet mislukt. Het leeft wel binnen de groep en we hebben ons goed ontwikkeld. Het is ook met het oog op de komende jaren belangrijk dit soort wedstrijden te spelen. Dan heb je die ervaring maar."