Afbeelding
Foto: Mikkel Bigandt

Potje schaak tegen schaakgrootmeesters

Nieuws

WOERDEN • Schaken tegen een grootmeester? Het kan dinsdagavond 23 mei om 20.00 uur in het gebouw van bridgeclub Victoria aan de Veste 29 in Woerden. 

Daar organiseert Schaakclub Woerden een schaaksimultaan met de Nederlandse kampioenen Erwin l’Ami en Iozefina Werle. Leuk detail is dat zij allebei in Woerden wonen. Het evenement is niet alleen bedoeld voor clubschakers, ook huisschakers kunnen zich aanmelden voor de simultaan. Dat kan door een mailtje met naam en vermoedelijke speelsterkte te sturen naar: info@hanstuit.nl. Wees er tijdig bij want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol is vol. Deelname is gratis. 

Voor de deelnemers die remise bereiken of wellicht zelfs winnen ligt een leuke attentie klaar. Deze Woerdense simultaanwedstrijd is onderdeel van de festiviteiten in het kader van 150-jarig bestaan van de KNSB, de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. De KNSB is daarmee één van de oudste sprotbonden van Nederland. Er worden in het hele land schaaksimultaans georganiseerd door de plaatselijke verenigingen. De beste huisschakers van de lokale simultaans kunnen op 31 mei ook meespelen in de grote finale in Utrecht.

www.schaakclubwoerden.nl