Woerdense stagemarkt voor scholieren

woerden • Leerlingen van het Kalsbeek College en het Minkema College kunnen op woensdag 7 juni van 19.00 tot 20.30 uur kennis maken met verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen tijdens de Woerdense stagemarkt. 

De markt, een initiatief van Hart voor Woerden, het vrijwilligersplatform van de gemeente Woerden, vindt dit jaar plaats op het Kalsbeek College (locatie Bredius). Jongeren kunnen een kijkje nemen bij organisaties die actief zijn in verschillende sectoren, zoals sport, welzijn, zorg, groen en goede doelen. 

Mooie kans

Het bezoek kan tevens van pas komen bij de keuze voor een vervolgopleiding. Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen is het een mooie kans om zich aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over de stagemogelijkheden. Op het Kalsbeek College doen derdejaars leerlingen en maatschappelijke stage, op het Minkema College gebeurt dat in het vierde jaar. Voor derdejaars leerlingen van het Kalsbeek College en vierdejaars leerlingen van het Minkema College is de maatschappelijke stage inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma.

Vacaturepagina

Tijdens de markt kunnen ouders van de leerlingen eveneens kennis maken met de organisaties en met het vrijwilligerswerk dat zij bieden. Op de vacaturepagina van Hart voor Woerden is het mogelijk voor organisaties om hun stages aan te melden. Leerlingen kunnen dan direct reageren op de vacature.

q  www.hartvoorwoerden.nl