Afbeelding

Edwin Deisting prolongeert zijn titel

woerden • Net als vorig jaar is Edwin Deisting clubkampioen geworden van de Tafeltennisvereniging Woerden. In een bloedstollende finale die gespeeld moest worden in de maximale vijf games, klopte Deisting zijn clubgenoot Pieter Haakma. Edwin Draijer, die de titel ook al vele malen heeft gewonnen, moest nu genoegen nemen met het brons. 

Dit jaar deden er maar liefst 33 mensen mee aan de jaarlijkse clubkampioenschappen, waardoor toernooileider Frits Welling genoodzaakt was om op de donderdag voor de finaledag een voorronde te spelen. Spelers konden zich via deze voorronde plaatsen voor de A, B, C of D poule. Afgelopen zaterdag werd vervolgens bepaald wie er met de prijzen naar huis mocht.

De B-poule werd gewonnen door Fabian Veerhuis, die te sterk was voor Willem van de Heuvel. In de C-poule versloeg Marga Nijenhuis in de finale haar teamgenoot Jelle Ypma. In deze poule deed jeugdlid Niek Postma goed mee, die net naast de prijzen greep en vierde werd. In de D-poule ging Nico van Vliet met de eer strijken, hij bleef Adri Fase voor in de rangorde.


Nieuw pr Johan de Bondt

woerden/leiden • Clytoneus atleet Johan de Bondt heeft zondag tijdens de marathon van Leiden een nieuw persoonlijk record gelopen. Hij wist de 42 kilometer en 195 meter af te leggen in een tijd van 2.59.05. Dat was een verbetering van zijn beste tijd met ruim 17 minuten. Een knappe prestatie gezien de omstandigheden. Met temperaturen van boven de 20 graden was het absoluut geen ideaal marathonweer. De Bondt werd tijdens de wedstrijd fietsend begeleid door zijn trainer  Hans van Mastwijk. 


Wielerdag Woerden






FOTO


woerden • In Woerden staat op zondag 4 juni de tweede editie van de Wielerdag Woerden op de agenda. Aan de Korenmolenlaan zal het deze dag een drukte van belang zijn, met jeugdwedstrijden, de Ronde van Woerden en de Ellen van Dijk Tour. Deelnemers aan de tour kunnen kiezen uit twee lange routes (90 en 120 kilometer voor de racefiets) en twee kortere routes. Het gaat om een route van 60 kilometer (uitermate geschikt is voor sportieve e-bikers) en een familieroute van 35 kilometer die zowel geschikt is voor e-bike als voor kinderen die een keer een mooie tocht willen fietsen. Start- en finish locatie ligt bij de Hall. Deelname voor jeugd t/m 15 jaar is gratis bij voorinschrijving. Alle informatie staat op de website.

q  www.wielerdagwoerden.nl