Vragen over ontwikkelingen winkelcentrum

woerden • De fractie van Woerden&Democratie (W&D) wil weten hoe het zit met de plannen voor de renovatie van winkelcentrum Tournoysveld.  

Het is ruim een jaar geleden dat de gemeente Woerden een overeenkomst sloot met eigenaar Kerckebosch, om te komen tot een herontwikkeling van winkelcentrum Tournoysveld. Het plan was om het winkelcentrum plat te gooien en een nieuw winkelcentrum te bouwen met 133 huurwoningen. Hiervoor is het nodig het bestemmingsplan te wijzigen.
Raadslid Malik Arbaj van W&D is benieuwd hoe het er nu voor staat en heeft het college schriftelijke vragen gesteld. Zo wil hij weten of er al concrete plannen klaarliggen en of er vanuit de omgeving nog bezwaren zijn binnengekomen bij de gemeente. Hij dringt erop aan om haast te maken. ‘Gelet op de verpauperde uitstraling van het huidige winkelcentrum en het woningtekort is een nieuw jasje voor winkelcentrum Tournoysveld een plan dat niet te lang moet blijven liggen.’


Opbrengst paasmarkt 

harmelen • De paasmarkt die de creatieve groepen in Dorpshuis Harmelen eind maart samen met de lokale afdeling van de Zonnebloem hielden heeft 600 euro opgeleverd. De opbrengst kon pas later bekend worden gemaakt omdat er na de markt nog flink wat artikelen zijn verkocht. De helft van de opbrengst gaat naar de inlooplunch die in Dorpshuis Harmelen wordt georganiseerd.