‘Heel Rijnoevers Bakt’ groot succes

woerden • Dorpsplatform Rijnoevers uit Woerden hield zaterdag een groots buurtfeest bij Bij Verweij Houttechniek in Woerden. Het thema was: ‘Heel Rijnoevers Bakt’. 

Speciaal voor het feest waren inwoners van Rietveld en Barwoutswaarder de keuken ingedoken om taarten en koekjes te bakken. In totaal konden bezoekers proeven van veertig verschillende baksels. Een deskundige jury, bestaande uit banketbakkers Nicole Hogendoorn en Bert v/d Meij beoordeelden alle creaties op uiterlijk, smaak en originaliteit.   

Meringuerol met frambozen

Wout v/d Wind won met zijn stroopwafelcake de eerste prijs onder de jeugdige bakkers. Bij de volwassenen was het Lianne de Groot die met haar meringuerol met frambozen de eerste prijs kreeg uitgereikt. De tweede plaats was voor de glutenvrije bonkies van Ilona Muis en de derde prijs ging naar de strawberry phantasy taart van Henny Palmen.

Alle bakkers kregen - behalve een bakkersmuts en een schort met opdruk ‘Heel Rijnoevers Bakt’ - ook nog een bakboek mee naar huis. De buurtbewoners konden tijdens het feest gezellig met elkaar bijpraten. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al was het eerste Rijnoeversfeest sinds corona erg geslaagd.


Verlies Sportlust

woerden • Na een 3-0 nederlaag bij het Assense ACV is de nacompetitie voor Sportlust '46 definitief uit zicht en kan de ploeg de blik op volgend seizoen richten. "We waren aanvallend niet bij machte om iets te creeëren", aldus een teleurgestelde trainer Jochem Twisker. "Al maanden komen wij moeilijker tot kansen. Dat is onvoldoende om dan mee te doen, ondanks dat we goed hebben meegespeeld.”


SC Woerden moet winnen

woerden • SC Woerden wacht een zinderend slot van de competitie. Duidelijk is na het 0-1 verlies tegen Vriendenschaar dat de ploeg volgende week absoluut een overwinning nodig heeft. "We staan nog steeds achtste", concludeerde trainer Mike Doornkamp na afloop. "Winnen we volgende week, dan kunnen we ons nog veilig spelen." In verliespunten staat SC Woerden gelijk met Lopik, DVSU en Brederodes. Maar SC Woerden heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.


Gelijkspel SCH '44

harmelen • Na het kampioenschap ontbrak bij SCH '44 de echte scherpte om ook tegen Cabauw nog een goed resultaat te behalen. Teleurgesteld en chagrijnig verliet trainer Nils Peters zaterdag dan ook het veld nadat zijn ploeg een late gelijkmaker (3-3) moest slikken. "Dat we al kampioen waren, merkte je aan alles. Mensen maken nu andere keuzes en dat is begrijpelijk hoor, maar dat keur ik niet goed. Daarom stap ik nog altijd enorm gefrustreerd van het veld af. Je wilt uiteindelijk een leuke zaterdagmiddag hebben, maar op deze manier lukte dat niet."