VV Linschoten weet VEP te bedwingen

woerden • Pieter Ooms staat binnenkort voor de groep van VEP, maar zaterdag zorgde hij er zaterdag met zijn ploeg VV Linschoten voor dat de Woerdenaren ook volgend seizoen in de vierde klasse actief zullen zijn. 

VEP moest winnen om kans te maken op een plek in de nacompetitie. VV Linschoten, dat een plek boven VEP staat, gaf echter een masterclass verdedigen en ging er met de winst vandoor. "Het verschil is vijf punten en dat maakt dat het een hele mooie zaterdag was voor ons", liet Ooms na afloop weten. "We hebben ontzettend gedisciplineerd en fel verdedigd. VEP kon geen gaten vinden in onze verdediging." In de eerste helft schoot Sam da Cruz de Linschotense ploeg op voorsprong, waarna ook Nick de Kort een duit in het zakje deed.
In de tweede helft schoot Joey van Kouwen de bal vanaf eigen helft binnen, op aandringen van zijn trainer. Die had zijn spelers al ingefluisterd dat doelman Versteegt nogal eens ver voor zijn doel staat en daar kansen lagen. Lars van der Sluis deed een kwartier voor tijd nog wat terug uit een hoekschop. Ooms: "Ik ben vooral heel erg blij met de manier waarop we dit cruciale duel hebben gespeeld. We deden dat heel erg gedisciplineerd en dan hebben wij gewoon de kwaliteiten om deze wedstrijd naar onze hand te zetten."
VEP-trainer Ronald Schalkwijk was teleurgesteld na het 3-1 verlies. "Het is zonde dat we al binnen tien minuten met 2-0 achter stonden. Daarnaast moet ik ook zeggen dat Linschoten erg goed speelde. Ik weet niet of we dan de handdoek moeten gooien omdat we vijf punten achter staan, maar het gaat wel een lastig verhaal worden."