VEP jaagt op nacompetitieplek

woerden • Na de 1-0 overwinning van VEP op WDS, maakte de ploeg nog altijd kans op nacompetitie. Ronald Schalkwijk is positief gestemd. 

"Het is pas gedaan als de laatste minuut gespeeld is", vertelt de VEP-trainer opgewekt over de huidige situatie. Na het verlies van vorige week tegen VV Linschoten was het onderlinge verschil opgelopen tot vijf punten, maar een week later ziet de wereld er voor de Woerdenaren weer heel anders uit. Twee punten verschil en nog een speelronde te gaan. "VV Linschoten moet natuurlijk wel hun ding blijven doen. Van Be Fair win je ook niet zomaar eventjes."

VEP zal nog altijd geen favoriet zijn voor het behalen van het laatste nacompetitieticket. De ploeg moet op bezoek bij Zwammerdam en juist daarin zit de crux. Het elftal wint maar moeilijk wedstrijden waarin het er echt om gaat. "Dan schort het aan een bepaalde wedstrijdinstelling. Met een gezonde agressiviteit aan de wedstrijd beginnen, niets aan het toeval overlaten. Dan is het aan mij om de juiste spelers op het wedstrijdformulier te zetten en dat zijn niet altijd de beste voetballers op papier, maar misschien wel de spelers die het beste in vorm zijn."

De laatste wedstrijden tegen Zwammerdam zat het altijd dicht bij elkaar. "Het is vaak spannend. Zij hebben zich al wel verzekerd van de tweede plaats, dus daar zou in theorie het gas vanaf kunnen. De focus ligt natuurlijk op de nacompetitie. Wij gaan in ieder geval weer een finale spelen om het seizoen goed af te sluiten. Als Linschoten dan wint, dan is dat zo."

Nik Mandemakers