• Siveo wist zaterdag met 3-2 te winnen van Linschoten.
• Siveo wist zaterdag met 3-2 te winnen van Linschoten. Foto:

Siveo '60 veilig na winst op Linschoten

zegveld • Na een 3-2 overwinning op VV Linschoten heeft Siveo ’60 zich verzekerd van nog een jaar voetbal in de vierde klasse. De ploeg van Jos Verweij had nog een punt nodig om zich veilig te spelen en daar slaagde de ploeg met glans in.

Er waren pas 25 minuten gespeeld, toen de score al op 3-0 stond. Het gaf de Zegvelders een ruime marge om het pleit te beslechten en dit niet op de laatste speelronde aan te laten komen. "Het is wel fijn dat je niet zo’n bibberwedstrijd speelt. Dat is iets dat je helemaal niet wil", vertelde trainer Jos Verweij na afloop. Wat dat betreft zat het zaterdagmiddag ook mee, want de ploeg kreeg nog een gemakkelijke strafschop mee. Twee keer wist Gerwin Verlaan te soren, terwijl Jasper de Kruijf een treffer voor zijn rekening nam. 

Improviseren

De Zegvelders speelden een moeizaam seizoen waarin de ploeg met veel blessures kampte. De ploeg kwam daardoor nooit echt in een flow. Zo kon Verweij zaterdagmiddag niet beschikken over Sven van der Plank, aanvoerder Sjoerd Blonk en doelman Erik Streng. "Het was even improviseren, maar we hadden het tegen VV Linschoten goed staan. Zij kwamen nog terug tot 3-2 en werd het nog even spannend, maar uiteindelijk hebben we denk ik wel verdiend weten te winnen", aldus Verweij. De trainer zit tijdens het laatste duel van de competitie met WDS waarschijnlijk een stuk relaxter op de bank nu Siveo zich veilig heeft gespeeld.