vrijdag 26 mei

Company 5 Discoshow
20:00, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Try-out van Company 5 Discoshow met old-school disco uit de jaren 60, 70 en 80. Gratis toegang.
www.company5.nl

Filmcafé
20:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
De prijswinnende film Paradise vertelt het verhaal van Ki-taek en zijn werkloze gezin. Ze verkeren in geldnood en leven in een krappe en duistere woning. Wanneer zoon Ki-woo in de wereld van een rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. De verschillen tussen rijk en arm worden pijnlijk duidelijk terwijl er op eigenzinnige en komische manier wordt toegewerkt naar een alsmaar duisterder verhaal en een explosief einde. Een kaartje kost 5 euro, inclusief koffie of thee. Reserveren is noodzakelijk en kan via: filmcaféharmelen@gmail.com.

zaterdag 27 mei 

Open ochtend
10:30-12:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief gebruik maken van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom om langs te komen.
www.logeerhuisbredius.nl

Beklimming Petrustoren
14:00 en 15:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein
Elke tweede en vierde zaterdag van de maand kan onder leiding van een gids van Het Gilde Woerden de toren van de Petruskerk worden beklommen. Er zijn telkens twee rondleidingen die om 14.00 en 15.00 uur starten. Volwassenen betalen een kleine vergoeding. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis mee naar boven.

zondag 28 mei

Lezing over bijen en de Bijbel
18:45, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20a
Bijen zijn in het nieuws, vooral als het gaat om de 'bijensterfte'. Imker en Bijbelleraar Piet van der Lugt houdt een lezing over bijen en de Bijbel, met als titel: Bij-voorbeeld. Bijen en honing komen meermaals voor in de Bijbel. Van der Lugt zal daar over vertellen. Toegang is vrij. Wel wordt er een collecte gehouden.

woensdag 31 mei

Gebarencafé Woerden
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Het gebarencafé Woerden is dé plek waar doven, slechthorenden en horenden elkaar in ontspannen sfeer ontmoeten. Dat betekent open staan om met elkaar te communiceren met of zonder tolk, of door middel van spraakafzien (liplezen en gezichtsuitdrukkingen) of te gebaren. Een hele leuke verbinder is de workshop gebaren. Gezamenlijk gebaren opdrachten doen en uitproberen is een goed begin om ongedwongen met elkaar in contact te komen. Meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

donderdag 1 juni

Fietsen en lunchen
10:00-13:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Fietstocht die wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch in het Samen sterk huis. Het fietsen en de lunch zijn net als de andere activiteiten van het Samen sterk huis bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496 of e-mail: info@samensterkhuis.nl.

Cursus spelverbetering
19:30-21:00, Woerden, BC Victoria, De Veste 29
Bridgeclub Victoria biedt een verdiepingscursus Spelverbetering aan. De cursus wordt gegeven door bridger en docent Koos Splinter. Het is voor iedereen die kan bridgen, dus ook voor niet-leden van Victoria. Het gaat om vier of vijf donderdagen, dat is nog niet helemaal duidelijk. De kosten bedragen 10 euro per keer, contant te voldoen aan de inschrijftafel. Wie wel wat extra onderricht kan gebruiken, kan zich per e-mail opgeven bij Ruud de Heij: ruud.deheij@gmail.com.

zaterdag 3 juni

Repair Cafe Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Vrijwilligers staan weer klaar om samen met bezoeker kapotte spullen te repareren. Er zijn specialisten die kleding repareren, speelgoed en huishoudelijke apparaten. Ook voor de reparatie van fietsen kan men langskomen.

Afrikaans eetcafé
18:30-21:30, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20a
Voor 12,50 euro kunnen bezoekers proeven van de Kameroense en Togolese keuken. Het eetcafé begint om 18.30 uur en opgeven kan (tot 1 juni) telefonisch via: 06-30236054.