Sportgala nieuw leven ingeblazen

woerden • Woerden krijgt begin volgend jaar weer een sportgala. Tijdens het gala op vrijdag 12 januari 2024 in Het Klooster zullen de winnaars in vijf verschillende categorieën bekend worden gemaakt. 

De categorieën zijn: sporttalent, sportvereniging, sportvrijwilliger, sportvrouw en sportman. Tot 27 oktober kan iedereen via de website van Sport Inside (www.sportinside.tv) personen of verenigingen voordragen voor een nominatie. Per categorie zijn er criteria opgesteld. De personen of verenigingen zullen aan deze criteria getoetst worden alvorens zij daadwerkelijk genomineerd worden. Nadat de voorgedragen genomineerden bekend zijn, kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op één van de genomineerden. Tevens zal een onafhankelijke jury per categorie een winnaar aanwijzen. Zowel de stemmen van de jury als ook de stemmen vanuit de inwoners van de gemeente Woerden tellen mee bij de uiteindelijke bepaling van de winnaars.  

Mooie prestaties

Door de coronapandemie moest Woerden het een aantal jaren zonder sportgala doen. Sport Inside besloot het jaarlijks terugkerende evenement nieuw leven in te blazen. In samenwerking met de gemeente Woerden gaan vrijwilligers van Sport Inside nu het ‘Sport Inside Sportgala Woerden 2023' organiseren. Sport Inside, ooit ontstaan uit groep vrijwilligers van Sportlust TV, is net als de gemeente Woerden van mening dat een stad als Woerden een groots sportgala verdient, temeer omdat sporters en verenigingen zowel landelijk als regionaal mooie prestaties boeken.