Man neergestoken in Zegveld; drie aanhoudingen

zegveld • Bij een steekincident in Zegveld is vrijdagmiddag een man gewond geraakt. De politie heeft drie aanhoudingen verricht. 

Rond één uur ‘s middags ontstond er op de Dorpsstraat/Prins Bernhardstraat een conflict tussen vijf mannen. Eén van de betrokken zou daarbij zijn neergestoken. Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse en ook een ambulance reed naar de locatie van het steekincident. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het onderzoek werd de omgeving van het incident met linten afgezet. 


Jubileum De Buitenbanjers

woerden • Jeugdnatuurgroep De Buitenbanjers viert zaterdag 3 juni zijn 12,5 jarig jubileum. Van 10.00 tot 15.00 uur staan er voor de leden verschillende natuuractiviteiten op het programma in en rond het NME-Centrum InBredius in Woerden.

De Buitenbanjers is een vaste groep kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die maandelijks een natuuractiviteit hebben. Hun vaste onderkomen is het NME-Centrum InBredius. Van hieruit ontdekken ze de natuur en het landschap op het landgoed Bredius. Door natuur knutselen, wilgen knotten, vogels kijken en natuurspeurtochten leren de Buitenbanjers op een speelse manier de natuur kennen. Na de zomervakantie zijn er weer nieuwe Buitenbanjers welkom. Het jubileum is voorlopig de laatste activiteit van de groep. Op zaterdag 2 september is de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Meer informatie over de Buitenbanjers is verkrijgbaar bij André van Kleinwee: andrevankleinwee@ziggo.nl.


Open dag Thuishuis Woerden

woerden • Thuishuis Woerden opent op donderdag 1 juni van 14.00 tot 16.00 uur de deuren van haar locatie aan de Prins Mauritssingel 7 in Woerden. 

Dit is een complex waar zes (alleenstaande) ouderen samenwonen met behoud van zelfstandigheid. De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte van ongeveer veertig vierkante meter, met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een kleine pantry (keukenblokje waar je niet kan koken). Zij huren deze woning van Cazas Wonen en behouden ook de mogelijkheid tot het aanvragen van huurtoeslag. Met elkaar delen de bewoners van het Thuishuis een gezamenlijke grote keuken, een woonkamer, een hobbyruimte, een logeerkamer en een tuin. Indien wenselijk kunnen bewoners ondersteuning krijgen van vrijwilligers. Het is zelfstandig wonen, dus er is geen zorg aanwezig. Het Thuishuis is er voor mensen die het prettig vinden om met leeftijdsgenoten te wonen. Tijdens de open dag kunnen geïnteresseerden binnenkijken en rondlopen. Op de website van Thuishuis Woerden is een filmpje te bekijken over een Thuishuis.

q  www.thuishuiswoerden.nl