Joep klaar voor adoptie na training in bajes


FOTO

harmelen • In zeven weken tijd heeft de Harmelense asielhond Joep een ware metamorfose ondergaan. Van een onzekere hond is hij veranderd in een gehoorzame huishond. 

Joep, een American Stafford van nog geen anderhalve jaar oud, deed mee aan het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs. In penitentiaire inrichting Vught is hij door een gedetineerde klaargestoomd voor een goed leven in een huiselijke situatie. "Joep heeft een hele goede band opgebouwd met zijn begeleider", vertelt bestuurslid Carmèn Gopalrai van Stichting Dierenhulpverlening Woerden. “Hij zocht bij hem continu oogcontact en bevestiging van zijn goede gedrag." 

Totdat er een nieuw baasje voor hem is gevonden, zal Joep wekelijks in het asiel getraind worden door Hanneke Brandt, instructeur bij Dutch Cell Dogs. Hanneke is, naast haar werk bij Dutch Cell Dogs, kynologisch instructeur, gedragstherapeut en puppycoach. Zo zal Joep niet vergeten wat hij in de gevangenis allemaal heeft geleerd. 

Lomperik

Toch blijft Joep volgens Carmèn altijd een beetje een lomperik. “Met dat stoere, gespierde lijf is het in huis soms lastig manoeuvreren. Katten en kinderen lopen dan al gauw in de weg. Joep is wel een makkelijke vriend voor andere honden. Maar een mandje voor hem alleen is ook heel comfortabel, net als een tuin om in te rennen. Maar dat laatste is zeker geen vereiste, zolang hij maar lekkere wandelingen kan maken.” 

Zijn trainer leerde Joep om goed aan de riem te lopen zonder te trekken. Hij kan zonder problemen een paar uur alleen thuis blijven, zeker na een goede wandeling. Hij houdt volgens Carmèn van slapen, knuffelen en op schoot liggen. “Ruimte voor quality time met een lief baasje is voor Joep heel belangrijk. In Vught heeft Joep heel veel kunnen knuffelen met zijn begeleider. Als dank voor het mooie werk dat de begeleider heeft verzet, heeft hij een foto van Joep en mooie bedankkaart van onze hondenverzorgers ontvangen.” 

Wie kennis wil maken met Joep, kan een keer meekijken bij zijn training bij het asiel Reijerscop in Harmelen. 

q  www.stichtingdierenhulpverleningwoerden.nl


Repair Café Kamerik

kamerik • Het Repair Café in Kamerik is op dinsdag 6 juni weer geopend. In het Ambachtshuis aan de Nijverheidsweg zitten van 14.00 tot 16.30 uur vrijwilligers klaar om kleding en kleine elektrische apparaten te repareren. Voor koffie of thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.