• Arjan de Graaf; Wouter Luijten en John Smolders.
• Arjan de Graaf; Wouter Luijten en John Smolders. Foto: Paul van den Dungen

John Smolders naar SC Woerden

woerden • Met ingang van 1 juni is John Smolders met zijn Party Service te vinden in het pand van SC Woerden aan de Steinhagenseweg 7. Vorige week vrijdag ondertekende hij een contract, waarmee zijn nieuwe onderkomen bij de sportclub een feit was.

Smolders Partyservice is al meer dan 30 jaar actief. Wie John kent weet dat er een lange geschiedenis aan vooraf is gegaan. Het is 1989 als bakkerij Van de Wijngaard in de Molenstraat zijn winkel sluit. John Smolders begint daar dan zijn cateringbedrijf en is daarmee ook de eerste cateraar in Woerden. In die tijd bezorgt hij al maaltijden bij de FNV en begint met bruiloften en partijen. Vanuit de Molenstraat verhuist hij later naar een pand in de Asterstraat waar hij 25 jaar lang zijn kookkunsten uitoefent.

Nieuwe cateraar

In het Woerdense stadhuis verzorgt hij in de kantine dagelijks de maaltijden. In 2012 begint de aanbesteding voor de nieuwbouw en verhuist hij van de Blekerijlaan 14 naar nummer 10. Het is 2018 als er daar aan zijn werkzaamheden een definitief einde komt omdat de gemeente met een nieuwe cateraar in zee gaat. Vanaf dat moment breken er andere tijden aan. John moet steeds weer op zoek naar een andere locatie. Een tijdelijke ruimte hier en een tijdelijke ruimte daar. Steeds weer alle materialen verhuizen en opnieuw beginnen. 

Dan krijgt hij de mogelijkheid om de keuken bij SC Woerden gebruiken. Bij voetbalwedstrijden wordt hier vooral veel gefrituurd. John gaat nu vanuit de keuken allerlei lekkernijen leveren. Zijn partyservice is onder meer inzetbaar bij bedrijfs- en buurtfeesten, maaltijden (voor ouderen) en andere gelegenheden. Voorzitter Wouter Luijten van SC Woerden is blij met de extra invulling en gebruik van zijn club-keuken. Voor meer informatie: 06-50236825 of e-mail: info@smolderspartyservice.nl.