• Hester van Beek (rechts) met het gevelbord.
• Hester van Beek (rechts) met het gevelbord. Foto: aangeleverd

Taalhuis bibliotheek gecertificeerd

woerden • Bibliotheek Het Groene Hart ontving onlangs de certificering voor het Taalhuis. 

En daar zijn ze blij mee bij de bibliotheekorganisatie. "Het is een mooie erkenning voor ons werk, de inzet van onze vrijwilligers en de partners waarmee we samenwerken", Hester van Beek, interim directeur-bestuurder weten. Meer dan tachtig vrijwilligers van het Taalhuis, dat sinds 2015 bestaat, helpen op jaarbasis ruim 150 mensen om de Nederlandse taal beter te leren spreken, schrijven en lezen of hun rekenvaardigheden te vergroten. Daarnaast is er een groep vrijwilligers actief die inwoners bijstaat met digitale vragen die worden gesteld tijdens de digitale inloopspreekuren of cursussen die de bibliotheek aanbiedt. 

Digi-Taalhuis

Het Taalhuis is inmiddels uitgegroeid tot een Digi-Taalhuis. Want uit de praktijk blijkt dat lage taal-, reken- of digitale vaardigheden vaak hand in hand gaan. Door vanuit de bibliotheek hulp te bieden op al deze vlakken, kunnen inwoners van Woerden, Montfoort en Oudewater zichzelf op een laagdrempelige manier blijven ontwikkelen. 

Er komen nog steeds meer aanvragen binnen, dan de bibliotheek aan kan. Wie als vrijwilliger een ander wil helpen met de Nederlandse taal of rekenen, kan kijken op www.bibliotheekhetgroenehart.nl/vacatures voor openstaande vacatures.