• Wessel Meiring van Sportlust '46 in het duel met VVOG.
• Wessel Meiring van Sportlust '46 in het duel met VVOG. Foto: Arie Verhagen

Regioclubs kunnen vakantie gaan vieren

woerden • Nu het reguliere seizoen ten einde is, start komende week de nacompetitie. Een mooi moment om terug te blikken op dit jaar. Hoe hebben de ploegen uit de regio gepresteerd? 

Sportlust '46 kwam dit jaar uit in de derde divisie. Daar presteerde de ploeg van Jochem Twisker in de eerste seizoenshelft behoorlijk. De ploeg leek zich te ontpoppen tot één van de uitdagers in de strijd om het kampioenschap en Sportlust '46 bereikte zelfs het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker waarin het in eigen huis verloor van FC Utrecht. Na een 6-0 nederlaag tegen GVVV eind februari kwam de klad er in en maakte de ploeg uiteindelijk nergens meer aanspraak op.

Stemming

Al met al is het overdreven te stellen dat het een volledig mislukt seizoen is geweest. Sportlust '46 pakte slechts vijf punten minder dan vorig jaar, maar de stemming is anders dan toen de ploeg wel de nacompetitie wist te halen. "Dat is misschien ook wel tekenend voor de status die veranderd is van Sportlust ’46. Dat we op basis van de laatste twee maanden absoluut niet tevreden kunnen zijn. Het komende jaar moeten we vanaf dag één bij de les zijn. Dan draait het allemaal om het resultaat en goed aan de start van het seizoen te verschijnen", aldus trainer Jochem Twisker.
In de vierde klasse werd SCH '44 eindelijk kampioen. De ploeg greep vorig jaar net naast het kampioenschap en in eerdere jaargangen werd de competitie afgebroken door het coronavirus. De Harmelenaren snakten daardoor al drie jaar lang naar een niveau hoger. Trainer Nils Peters slaagde erin rondom de winterstop de ploeg meer voor elkaar te laten doen, waardoor het elftal niet alleen veel kwaliteit behield, maar ook nog eens zeer lastig te verslaan was. Volgend jaar wacht voor de Harmelenaren de derde klasse.

Voor Siveo '60 was het een moeizaam jaar. De ploeg streed lange tijd tegen degradatie, maar wist zich uiteindelijk een wedstrijd voor het einde definitief veilig te spelen. Een prima prestatie, getuige de vele blessures die de Zegvelders hadden van bepalende spelers. Zo nestelde de ploeg zich in de middenmoot achter VEP die lange tijd zicht hadden op nacompetitievoetbal voor promotie, maar door nederlagen in de slotfase van het seizoen tegen VV Linschoten en Zwammerdam greep het daar naast.
VV Kamerik leek in de vijfde klasse mee te gaan doen om promotie, maar na de winter gaf de ploeg alles uit handen en moest het genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Voor SC Woerden wacht nacompetitievoetbal, maar daarover verder op deze pagina.