• Jesper Kleiweg vorig jaar in duel met SCH '44.
• Jesper Kleiweg vorig jaar in duel met SCH '44. Foto: Mediateam SC Woerden

Redt nacompetitie SC Woerden?

WOERDEN • SC Woerden moet twee wedstrijden overleven om ook volgend jaar in de derde klasse actief te zijn. De ploeg kwam net te kort om zich direct te handhaven via de reguliere competitie, waardoor de ploeg nu twee nacompetitieduels moet afwerken.
Zaterdag zal trainer Mike Doornkamp een blik wagen bij het duel tussen Candia '66 en Focus '07. Een eerste wedstrijd in de nacompetitie. De Woerdenaren hoeven door hun negende plaats in de reguliere competitie niet aan de eerste ronde deel te nemen, en dat is een groot voordeel. "Zo heb je er al een derde op zitten. Vervolgens moeten we het zelf doen en laten zien dat we durven te voetballen. Daarop zullen we de komende tijd ook trainen, maar dat is toch anders dan wanneer we op 10 juni een wedstrijd spelen", vertelt de trainer die zijn ploeg dinsdagavond een frisse indruk zag maken.

Mocht SC Woerden zijn eerste duel overleven, wacht in de finale een duel met Brederodes, HVC, 's Graveland of TOS Actief. Doornkamp heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg het gaat redden. "Ik denk dat wij een van de betere ploegen in de nacompetitie zijn en we zijn ook niet voor niets negende geworden. Het begint voor ons allemaal met energie leveren en als team verdedigen. Dan zien we daarna wel verder. Echt weten hoe tegenstanders spelen weten we toch niet. Wij zijn in ieder geval geen ploeg die gaat inzakken."

Nik Mandemakers