Sportlust '46 sluit seizoen in stijl af

woerden • Sportlust ’46 heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag bij RKAV Volendam. De ploeg van Twisker ging met 2-1 onderuit in het vissersdorp en kan daardoor met vakantie. De ploeg eindigde op de zesde plaats.

"Het jaar hebben we in stijl afgesloten", vertelt Jochem Twisker als hij terugdenkt aan de wedstrijd tegen RKAV Volendam. De trainer constateerde dat zijn ploeg wederom niet het niveau haalde dat hij graag ziet. "Ondanks dat we de hele wedstrijd een optisch overwicht hebben gehad, wisten we amper tot een schot op doel te komen. RKAV Volendam ging er volledig voor en hebben ook verdiend gewonnen", aldus de trainer die zijn spelers na afloop nog een heldere boodschap meegaf met het oog op komend seizoen. Sanny Monteiro zette de Woerdenaren nog op gelijke hoogte, maar vlak voor tijd pakte Volendam alsnog de winst.

De Woerdenaren lieten al een aantal weken zien naar de zomerstop te snakken. De fut was uit de ploeg en zo ging het seizoen uit als een nachtkaars. "Voor sommige dingen kan ik ook wel begrip op brengen. Zo zijn we fysiek niet meer in orde. De fitheid is hard teruggelopen en daar hebben we het onderling ook over gehad. Dat heeft enerzijds te maken met blessures en spelers daardoor minder getraind hebben, maar ook met een te krappe kern waardoor we teveel een beroep moesten doen op dezelfde spelers die opgerookt raakten. Daarin moeten wij ook kritisch naar onszelf kijken en de daarbij horende oefenstof die wij de groep aanbieden. Zo blijf je elk jaar weer leren."