Den Braber wint met overmacht triathlon

woerden • Op tweede Pinksterdag heeft Woerdenaar Simon den Braber zich met grote overmacht gekroond tot winnaar van de stadstriathlon in Woerden. De atleet was op alle onderdelen te rap voor de concurrentie en zo was de wedstrijd al snel ontdaan van spanning om de kopposities. 

Het afgelopen weekend stond voor Den Braber niet helemaal in het teken van de triathlon. Een dag eerder reed hij nog een Vlaamse wielerkoers. Omloop het Nieuwsblad voor beloften duurde voor hem alleen van te korte duur omdat zijn zadel verzakte door het vele werk over de kasseien. Het legde hem geen windeieren, want na het zwemonderdeel had de rappe atleet al een voorsprong van anderhalve minuut te pakken op nummer twee Stef Overmars. Het podium op de kwart triathlon werd door Montfoorter Wouter Achterberg gecomplementeerd. 

Vrouwen

Bij de vrouwen wist de Woerdense Mandy Verbakel te winnen en hield zo de Harmelense Marloes Voorhout op ruime achterstand. Op de achtste triathlon was Lennart Kleinjans de beste. Hij liet Erik Doornbos achter zich. De titel bij de vrouwen ging naar Myra Smulders. Bij de Trio's ging de winst naar #TMOH. In deze categorie vormen mensen een team waarbij steeds weer een andere teamgenoot, een ander onderdeel voor zijn rekening neemt. Het tweede team van BPA eindigde tweede en PVR werd derde.