vrijdag 2 juni

Tips en trucs bij fotografie
10:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Peter-Paul Oostveen geeft tips en trucs bij fotografie. Deze sessie is bedoeld om te inventariseren welke vragen er leven en wat gasten zouden willen leren over fotografie en kan dus een concreet vervolg krijgen met een of meer workshops over diverse onderwerpen die met fotografie te maken hebben. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, e-mail: info@samensterkhuis.nl of in het Samen sterk huis tijdens openingstijden.

zaterdag 3 juni

Repair Cafe Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Vrijwilligers staan weer klaar om samen met bezoeker kapotte spullen te repareren. Er zijn specialisten die kleding repareren, speelgoed en huishoudelijke apparaten. Ook voor de reparatie van fietsen kan men langskomen.

Open ochtend
10:00-12:00, Woerden, hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig. www.demantelmeeuw.nl

Gratis concert
12:30, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Het amateurkoor van het Woerdense Opera Viva Festival verzorgt een gratis concert. Dit onder leiding van Carla Regina. Het koor brengt werken van onder andere Mozart, Rossinni en Weber ten gehore. Toegang is gratis.

Afrikaans eetcafé
18:30-21:30, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20a
Voor 12,50 euro kunnen bezoekers proeven van de Kameroense en Togolese keuken. Het initiatief voor het eetcafé is van Valerie Djofang en Imorou Boukari die oorspronkelijk uit Kameroen en Togo komen. Zij wonen al twintig jaar met hun gezinnen in Nederland. Eerst in Utrecht en sinds twee jaar in Woerden. Het runnen van een eigen restaurant is altijd een droom geweest van de twee. Nu doen ze marktonderzoek, om te kijken of er behoefte is aan een Afrikaans restaurant in Woerden. Het eetcafé begint 18.30 uur en opgeven kan (tot 1 juni) telefonisch via: 06-30236054.

Bingo
20:30-23:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronden de kaart vol voor het 57e getal? Dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend; het bingospel begint om 20.30 uur.

zondag 4 juni

Instaprondleiding
14:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Wie meer informatie wil over de lopende tentoonstelling Bon Voyage, kan meedoen met de instaprondleiding. Die wordt elke eerste en derde zondag en tweede en vierde donderdag van de maand aangeboden. Wie een entreebewijs heeft, kan gratis deelnemen aan de rondleiding. In de tentoonstelling Bon Voyage gaat over vakanties uit het verleden en van vandaag. Centraal staat de in Woerden geboren kunstschilder Cornelis Vreedenburgh (1880-1947) die veel buitenlandse reizen maakte om zich verder te ontwikkelen. Vanaf 1910 gaat hij bijvoorbeeld naar de Provence, St.-Tropez, Parijs, Zwitserland, Italië en Portugal en tekent daar zuidelijke landschappen en pittoreske dorpjes. Reistekeningen zijn niet alleen iets van vroeger. Ook in onze tijd van smartphone foto’s, zijn er kunstenaars die de tijd nemen om op reis te tekenen. Bijvoorbeeld Peti Buchel, Anne Jitske Salverda en Gineke Zikken. Maar wat voegen reisschetsen nog toe als je veel sneller en makkelijker een foto kan maken? En waar dienen de tekeningen voor? Zijn het geheugensteuntjes die nog uitgewerkt worden in het atelier? Zijn het alleen leuke vakantie herinneringen? Of zijn het misschien kunstwerken op zich?
www.stadsmuseumwoerden.nl

woensdag 7 juni 

De kracht van kruiden
10:00-11:30, Woerden, Brediuspark
Welke kruiden zijn eetbaar, welke bezitten geneeskracht en hoe gebruik je ze? Tijdens een 'kruidenwandeling' vertelt natuurgeneeskundige Margriet Dings daar van alles over. Deelname kost 10 euro en opgeven kan per e-mail: info@margrietdingsnatuurlijk.nl.

Night of Talent
20:15-21:30, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Na een seizoen vol met muziek, dans en theater sluit Talent XL af met de mooiste optredens van het afgelopen jaar. Laat je meevoeren met moderne dans, verrassen door bijzondere monologen en kom genieten van de schitterende muziek. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 25 jaar is de toegang gratis, maar moet er wel een kaart gereserveerd worden.