• Try-out van Company 5 discoshow bij Podium Bredius.
• Try-out van Company 5 discoshow bij Podium Bredius. Foto: Paul van den Dungen

De comeback van Company 5 discoshow

woerden • De Company 5 discoshow maakt een comeback. "De voetjes gaan als vanouds weer van de vloer." 

De eerste try-outs zijn inmiddels achter de rug. Podium Bredius had de primeur en K'77 volgde afgelopen vrijdagavond. De Company 5 discoshow met Mac the Knife achter de draaitafel, in het dagelijks leven beter bekend als Hans Pieters. Het roept bij vele Woerdenaren nostalgische herinneringen op.

Radio Veronica

Pieters vertelt dat hij ergens in het schooljaar 1965-1966 voor het eerst muziek draaide op een discoavond van school. "Het was de gemengde 2e klas mulo op de Titus Brandsmaschool en later de Josephschool. Ik draaide plaatjes uit de Top 40. Die kocht of leende ik bij Den Daas en Groen & Aldenkamp. Met mijn bandrecorder nam ik ook nog muziek op van Radio Veronica en daar kon ik een avond leuk mee vullen."

Daarna volgden de Houttuin Sluipwijk, Ons Trefpunt, de MacInTosh drive-in-show en uiteindelijk in 1975 de Company 5. Leuke avonden bij SC Woerden aan de Jan Steenstraat, maar ook in het Arsenaal en op vele schoolfeesten. De Company 5 drive-in-show was in de jaren 70 - 80 van de vorige eeuw niet meer weg te denken uit Woerden en omstreken.

Het is 1983 als de discoshow van de Company 5 ter ziele gaat en een nieuwe naam krijgt. Pieters blijft draaien bij de nieuwe discotheek The Force Roadshow, maar daar komt door omstandigheden in 1986 een einde aan. "Ik liep al heel lang met het idee om weer te gaan draaien met een old-school discoshow, maar door allerlei persoonlijke omstandigheden is dat nu pas gerealiseerd."

Vrijdag 2 juni om 20.30 uur is de Company 5 Grand Première bij Podium Bredius waar iedere bezoeker een glaasje bubbels krijgt aangeboden om deze comeback te vieren. "En daarna gaan de voetjes als vanouds weer van de vloer", zegt Pieters. Tickets zijn te bestellen via de website.

q  www.company5.nl