IVN Slootjesdag in Kamerik

kamerik • Op biologische boerderij De Beekhoeve in Kamerik (Van Teylingenweg 172) is zaterdag 10 juni de IVN Slootjesdag. Kinderen van 4 tot 12 kunnen samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een schijnbaar doodgewone sloot. 

Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen' langs de oevers van het water. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Er zijn meerdere rondes per dag en een ronde duurt circa één uur. De gidsen nemen deelnemers mee in de wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om laarzen aan te trekken. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma en een mooie button. 

Telformulier

Meer informatie over de IVN Slootjesdagen is te vinden op de website van IVN. Hierop is het IVN telformulier ‘Waterdiertjes' te vinden. Hiermee tel en herken je meer dan 35 veelvoorkomende waterdiertjes. Op de website staan tevens andere locaties in Nederland waar Slootjesdagen worden gehouden.

q www.ivn.nl/slootjesdagen