Kalsbeek op uitwisseling in Steinhagen

woerden • In het kader van een uitwisseling bracht een groep tweedeklassers van het Kalsbeek College vorige week een bezoek aan de Woerdense zusterstad Steinhagen in Duitsland. 

Op het programma stonden onder meer een bezoek aan het Steinhagener Gymnasium, de stad Steinhagen en Bielefeld. Het uitwisselingsprogramma is bedoeld om leerlingen uit te dagen om Duits te spreken, de Duitse culturen te leren kennen en vrienden te maken in het buitenland.

Dr. Oetker-fabrieken

Tijdens leuke activiteiten, zoals klimmen in een ‘Kletterpark’ en een rondleiding door de Dr. Oetker-fabrieken, ontstonden er leuke gesprekken. En ook het slapen in een gastgezin was voor de leerlingen een waardevolle ervaring.

De Kalsbeek-leerlingen uit 2-atheneum en 2-gymnasium kregen vorige maand al de Duitse leerlingen op bezoek. De hele groep werd op het stadhuis van Woerden ontvangen door burgemeester Victor Molkenboer. Interessante plekken in en om Woerden werden bezocht door de Duitse en Woerdense leerlingen, zoals de Heksenwaag, het Anne Drank Huis en molen De Windhond.