Ruime overwinning VTC Woerden

woerden • De volleybalsters van Quadrant Bouw VTC Woerden hebben zaterdag een mooie overwinning geboekt op Vollingo DS 2 uit Gouda. In de eigen Thijs van der Polshal werd het 4-0.

In de eerste helft leken de dames uit Woerden wel vleugels te hebben. Ze wisten een voorsprong van liefst 20-5 op te bouwen waarna de coach van Vollingo zijn ploeg voor een time-out naar de kant haalde. Dat had weinig zin, want Quadrant Bouw VTC Woerden pakte de set met 25-11. Set twee begon een stuk minder overtuigd en de teams gingen lange tijd gelijk op. De stand schommelde heen en weer tot 13-13, waarna Woerden toch het voortouw wist te nemen. Er kwam een klein voorsprongetje die de dames vast wisten te houden tot het einde van de set: 18-25 voor de Woerdenaren. In de derde set begon de thuisploeg nog minder overtuigend dan in set twee. De dames van Vollingo pakten een voorsprong van zes punten. Quadrant Bouw VTC Woerden werd plots wakkert en schakelde een versnellinkje door. Met een goede service en een paar mooie acties in het veld wisten de Woerdense dames de achterstand weg te werken. Bij een 15-17 stand werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Na een lange discussie kreeg de coach van Vollingo een gele kaart. De dames van Woerden wisten hierna de tegenstander in te halen en de set met 25-20 binnen te slepen. In set vier wisten de meiden uit Woerden opnieuw een achterstand weg te werken en zelfs een voorsprong van zes punten op te bouwen. Die werd door Vollingo niet meer ingehaald waarna de set eindigde in een 25-19 winst voor Woerden.