• Predikant Andre Jansen hield een overdenking.
• Predikant Andre Jansen hield een overdenking. Foto: aangeleverd

'We zijn nog een beetje zoekende'

woerden • Ongeveer veertig gasten kwamen af op de eerste Engelstalige dienst van de International Church Woerden in de Rehobothkerk. 

Het ging om een informele dienst van een uur waarbij er ruimte was om te zingen, bidden en luisteren naar muziek van een band. Predikant Andre Janssen hield een overdenking. “We zijn best tevreden over hoe het is verlopen”, blikt mede-initiatiefnemer Koos van Eyk terug. “Ik denk dat er iets meer dan twintig Woerdenaren met een niet-Nederlandse achtergrond in de kerk zaten. Het ging voornamelijk om mensen met Afrikaanse roots.”

Via WhatsApp

Van Eyk denkt dat nog niet veel mensen op de hoogte zijn van het bestaan van de International Church. “Kranten lezen ze niet, dus moeten we hen op andere manieren zien te bereiken. Via posters die we in de stad ophangen. En door berichten te plaatsen op social media en en in appgroepen.” Tot aan de zomer worden er nog vier Engelstalige diensten gehouden in de Rehobothkerk. De tweede dienst gaat er waarschijnlijk anders uitzien. "We zijn nog een beetje zoekende”, erkent Van Eyk. "In Afrika zijn kerkdiensten veel losser en gaan bezoekers ook vaker staan. Onze predikant is zelf van Zuid-Afrikaanse komaf, dus weet wel waar behoefte aan is.”

De diensten zijn zondag 14 april, 12 mei, 16 juni en 14 juli, telkens om 14.00 uur.