Vroege vogels spotten op De Kievit

harmelen • Onder begeleiding van vogelkenner Arwin den Boer gaan deelnemers zondag 14 april rond natuurcentrum De Kievit in Harmelen op excursie om zangvogels te leren kennen. 

Op De Kievit zijn doorgaans veel zangvogels te zien, zoals fitis, tjiftjaf, ringmus, zwartkop, pimpelmees, merel, groenling en zwarte kraai. Na de excursie staan er koffie, thee en een broodje klaar. Voor het ontbijtje vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage. De excursie begint al om 07.00 uur 's morgens. Aanmelden kan tot donderdag 11 april door een e-mail te sturen naar: info@dekievitharmelen.nl.


Voorstelling voor mantelzorgers

woerden • Dankzij inspanningen van de Werkgroep Mantelzorgondersteuning is donderdag 18 april de voorstelling 'Van de Hoop een Deugd Maken' te zien in Het Klooster in Woerden.  

De werkgroep, samengesteld uit diverse vrijwilligersorganisaties, wil met de voorstelling waardering tonen aan de mantelzorgers die actief zijn in Woerden. In de voorstelling spelen twee ervaren pleegzusters. Centraal staat een kast, gevuld met potten, doosjes en flesjes waarin dagelijkse boodschappen van mensen voor wie zij zorgen zijn verzameld. Met een open blik benaderen de zusters verschillende situaties. De rollen worden vertolkt door Nicoline van de Beek en Henriëtte Zoon. Mantelzorgers mogen de voorstelling gratis bijwonen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.