Laatste beker is borrelplank waard

woerden • Bezoekers aan de Koningsnacht in Woerden doen er goed aan hun laatste beker netjes in te leveren bij de bar. Door dat te doen maken ze kans op één van de zes borrelplanken voor twee personen.

Tijdens de Koeiemart en de Nacht van Woerden in 2023 deed Woerden Bruist een proef met als doel 80 procent van de bekers in te zamelen, zodat ze gerecycled konden worden. Deze proef was bíjna geslaagd. Het inzamelen van de laatste bekers bleek lastig. Met deze winactie probeert Woerden Bruist de bezoekers te motiveren om ook die laatste beker in te leveren. Wie kans wil maken op de voucher, laat zijn of haar gegevens achter bij het inleveren van de laatste beker. De winnaars van de voucher kunnen op elk gewenst moment genieten van twee drankjes en een borrelplank voor twee personen bij de Woerden Bruist horeca: Café de Pompier, Van Rossum, Winebar & Bites, BijPetrus, Breuren en Loef & Lij. 

Bezoekers betalen tijdens Koningsnacht voor het eerste drankje een half muntje recyclekosten. Dat geld wordt ook daadwerkelijk ingezet om aan het eind van het evenement de bekers te recyclen. Wie een tweede of derde drankje haalt, levert de beker in en hoeft niet nog een keer een half muntje te betalen. Wie de oude beker kwijt raakt, moet 'gewoon' weer het halve muntje extra betalen. De prijs van een muntje bedraagt 1,80 euro. Na het succes van de pitchers, die bij Koeiemart werden geïntroduceerd, zullen deze ook tijdens Koningsdag weer volop verkrijgbaar zijn. Een pitcher is een grote kan bier, waarmee je makkelijk een rondje kan schenken. Op de pitcher zit statiegeld van drie munten.