zondag 28 april

'Uur van Lofprijzing'
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
De dienst wordt begeleid door de band Alive. Ds. Van Dijke spreekt over het thema 'Houd je van Me?'. Tijdens de dienst kunnen bezoekers gebedspunten noteren en inleveren. Na afloop is er tijd voor gesprek, ontmoeting en koffie/thee.

dinsdag 30 april

Samen met opa en oma sporten
09:00, Woerden, clubhuis tafeltennisvereniging, Jozef Israëlslaan 62 (achter Kalsbeek College)
In de meivakantie (30 april, 3 en 7 mei) is er een speciale sportles voor kinderen en hun opa en/of oma.Om 09.00 uur begint een les Pilates/Balance en om 10.00 uur Sixty Fit, een les bedoeld om de conditie en kracht te verbeteren. Neem een flesje water, handdoek en buitensportschoenen mee. Deelname is gratis.

Workshop haken
10:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Anita Spies geeft een workshop haken. Haken is helemaal in en Anita is een prof. Zij haakt al een aantal jaren de opkikkers en andere leuke dingen voor het huis zoals kop- en schoteltjes, Engelse drop en nog veel meer.

Kinderbingo
10:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet (Sinar Maluku), Stromenlaan 132a
Bingo voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er zijn leuke prijzen te winnen. In de pauze is er limonade en na afloop zijn er nog pannenkoeken. Deelname kost 2 euro.
www.sinarmaluku.nl

Spigt & Spanjers
20:00, Woerden, RIEtheater in Podium Bredius, Burg. H.G. van Kempensingel 31
Frédérique Spigt en Roel Spanjers spelen hun show 'Gasoline and Matches'. Spigt werd bekend met de jaren 80-rockband I’ve got the Bullets, een serie Nederlandtalige albums en haar deelname aan het Songfestival. Spanjers speelde onder andere met Luther Allison, Smokey Wilson, JW Roy en Normaal. Rasmuzikanten Spigt en Spanjers brengen met deze nieuwe show muzikaal vermaak vol country, rock, road en Presley-songs. De twee hebben namelijk het onuitputtelijke repertoire van Elvis tegen het licht gehouden en daaruit de mooiste hits en nieuwe pareltjes opgediept. Het is een concert met zitplaatsen. Er zijn online nog enkele kaarten verkrijgbaar.
www.podiumbredius.nl.

woensdag 1 mei

Crea ochtend
09:00, wijkcentrum Molenvliet (Sinar Maluku), Stromenlaan 132a
Iedere eerste woensdag van de maand wordt er een crea-ochtend gehouden. Deze keer maken deelnemers sieraden met kralen. Deelname kost 2 euro. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur is het mogelijk om aan te schuiven voor een lunch.
www.sinarmaluku.nl

Ruilkast rond reizen
10:00-15:00, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
In de maand mei en juni kunnen bezoekers in de Duurzaamheidswinkel terecht om een reisgids om te wisselen. De gids van de bestemming van vorig jaar kan worden gewisseld voor de gids van de bestemming van dit jaar. Ook zijn er landkaarten, reisverhalen en boeken met landeninformatie.

vrijdag 3 mei

Fietstocht
10:00-12:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Fietstocht onder leiding van een vrijwilliger. Het fietsen is net als de andere activiteiten van het Samen sterk huis bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Wie mee wil fietsen, kan zich aanmelden via: 06-14004496 of e-mail: info@samensterkhuis.nl.

Avond voor AYA's
17:00-21:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Avond voor jonge mensen die geraakt zijn door kanker, de zogenaamde AYA's in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Deelnemers gaan samen koken en eten, een activiteit waarbij de gesprekken als vanzelf op gang zullen komen. Aanmelden of meer informatie vragen via: 06-14004496 of e-mail: info@samensterkhuis.nl.

zaterdag 4 mei

Repair Café Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Inwoners kunnen bij het Repair Café terecht om samen met vakkundige vrijwilligers kapotte spullen repareren. Te denken valt aan huishoudelijke apparaten, fietsen en speelgoed. Maar ook kunnen mensen langskomen om kleding te herstellen.

Pop-up gallery
10:00-16:00, Woerden, Brediushonk, Kievitstraat 40
Het Brediushonk is voor één dag een pop-up gallery. Twee lokale kunstgroepen, Bredius Palet en Bredius Needlepoint, houden er een expositie. Bredius Pallet is een gezelschap van kunstliefhebbers. De leden komen al sinds de jaren tachtig bij elkaar om te tekenen en schilderen. Ze werken met uiteenlopende technieken en verkennen nieuwe mogelijkheden. Leden van Bredius Needlepoint richten zich op alles wat met wol, katoen en andere soorten garen te maken heeft, in creatieve zin. Met een belangrijk accent op oude en nieuwe stijlen. De expositie van de kunstgroepen is vrij toegankelijk.
www.asvbredius.nl