Veel animo voor Koningsspelen in Woerden

regio • Ruim 3.100 leerlingen van achttien verschillende basisscholen in de gemeente Woerden doen vrijdag mee aan de Koningsspelen. De organisatie van het oranjefeestje is in handen van Beweegteam Woerden. 

De Koningsspelen gaan om 09.00 uur 's morgens van start. De activiteiten vinden onder andere plaats bij verschillende sportaanbieders en duren tot 13.20 uur. Zo staan er voor de jongste leerlingen leuke oud-Hollandse spelletjes op het programma bij atletiekvereniging Clytoneus, korfbalvereniging Reflex in Woerden en voetbalvereniging SCH’44 in Harmelen. Uiteraard ontbreken de springkussens niet. Bij Reflex en SCH’44 worden de kinderen begeleid door leerlingen van het Kalsbeek College Bredius. 

Clinic

Alle overige leerlingen gaan, waar mogelijk, in hun eigen wijk op bezoek bij een sportaanbieder voor een clinic. Deze clinics worden verzorgd door freerun-aanbieder Fast Forward Sports, Mixed Hockey Club Woerden, VEP Tennis, Tennisvereniging Cromwijck, Tennisclub Woerden, Saskia’s Dansschool, SportCity Woerden, voetbalvereniging Sportlust ’46, bootcamp-aanbieder Sportsaeck, tafeltennisvereniging TTV, bridgeclub Victoria, schermvereniging de Vrijbuiters, Zumbafit, Zwem en Polo Club Woerden, tennisvereniging Triaq Harmelen en jeu de boules vereniging Onderhands in Harmelen.


Jongen beroofd op kermis in Woerden

woerden • Een 14-jarige jongen is maandagavond op de kermis in Woerden beroofd en mishandeld door een groep jongeren. 

Rond 20.30 uur 's avonds liep het slachtoffer over de kermis, ongeveer in het midden van het Exercitieveld. Op dat moment komt een groep van ongeveer twintig jongens hem tegemoet lopen. Het slachtoffer vertrouwde dit niet en liep achteruit weg. De groep liep achter hem aan en meerdere jongens pakten hem vast. De jongens beroofden het slachtoffer van zijn persoonlijke spullen en gooien hem op de grond. Toen het slachtoffer op de grond lag werd hij ook nog geschopt en geslagen. Daarna werd hij bedreigd met steekwapens. De groep gingen er hierna vandoor in de richting van de Oostlaan. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.